ANWB Onderweg & Wegenwacht 4+

Verkeer, Parkeren, Tanken

ANWB

    • Gratis

iPhone-schermafbeeldingen

Beschrijving

De ANWB Onderweg app is alles-in-één app voor je autorit. De app heeft alles wat je onderweg nodig hebt: navigeren met informatie over files, flitsers en werkzaamheden, goedkoop parkeren, actuele benzineprijzen en beschikbaarheid van laadpalen.

De functionaliteiten in deze app:

• Betrouwbare navigatie
Plan een route en bekijk voor je in de onderweg gaat waar je kunt tanken, laden of parkeren op jouw route of bestemming. Bekijk waar je het best en goedkoop kunt parkeren en stel deze parkeerplaats direct in als eindbestemming. Wil je onderweg tanken? De app toont alle tankstations inclusief prijzen op of langs jouw route. Voeg eenvoudig het tankstation naar keuze toe aan de route. De appt geeft aan hoeveel extra reistijd er eventueel is. Als je elektrisch rijdt, filter je op laadpalen. De app toont alle laadpalen op jouw route of eindbestemming. Met één klik voeg je een laadpaal toe aan de route. In Europa tonen we ook tolkosten. Zoals je van de ANWB gewend bent, krijg je alle actuele files en verkeersinformatie.

• Actuele verkeersinformatie en filemeldingen
In de app vind je een overzicht van actuele en betrouwbare ANWB verkeersinformatie in de buurt of op je route, zoals files (alle wegen), flitsers (snelwegen) en wegwerkzaamheden. Met de handige verkeersinformatielijst kun je per wegnummer alle files en incidenten bekijken.

• Goedkoper of gratis mobiel parkeren
De app toont alle parkeerlocaties met tarieven in heel Nederland. In een handig overzicht zie je waar je op loopafstand van je bestemming goedkoper of gratis kunt parkeren. Heb je een parkeerplaats gekozen, dan stel je deze met één klik in als eindbestemming. De navigatie plant je route naar deze parkeerplaats. Parkeren in een parkeergarage? Dat kan ook met de app. Bekijk de openingstijden en maak een reservering om van je parkeerplek verzekerd te zijn. Op bestemming aangekomen betaal je gemakkelijk via de app. Je start en stopt de transactie wanneer jij wil. Zo betaal je alleen voor de tijd die je hebt geparkeerd. We sturen je gratis parkeermeldingen zodat je nooit een lopende transactie vergeet. ANWB Parkeren is een samenwerking met Yellowbrick en werkt in heel Nederland. Log in met je ANWB Parkeren account, voer de zonecode in, controleer je kenteken en start de transactie. Meld je gratis aan en parkeer al vanaf 0,15 cent per transactie. https://www.anwb.nl/mobielparkeren

• Laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen (voortaan ook in Europa)
In de navigatie tab vind je actuele benzineprijzen van alle tankstations in Nederland of specifiek op jouw geplande route via de knop 'tips'. Met handige kleuren zie je meteen waar je goedkoop kunt tanken. Door te klikken op een tankstation, zie je alle openingstijden, voorzieningen en prijzen. (Super Plus 98, Euro 95, Diesel). 

Ook alle openbare laadpalen vind je via de navigatie tab. Je kunt kiezen voor laden onderweg zodat de app alle snelladers op jouw route toont of je kiest voor laden op bestemming en ziet daarmee alle laadpalen rondom jouw eindbestemming. Met het aantal elektriciteit iconen geven we een indicatie van de laadsnelheid en de kleur geeft de beschikbaarheid aan.

• Digitaal pech melden (voortaan ook in Europa)
Geef je pech makkelijk door aan de Wegenwacht via de ANWB Onderweg app. In Nederland en het buitenland. Via de app kun je alle benodigde informatie zoals je exacte locatie doorgeven. Zo helpt de Wegenwacht je snel weer op weg. Na de pechmelding ontvang je een sms met een link waarmee je kunt volgen wat de status van je Wegenwacht is.

• Mijn ANWB en digitale ledenpas
Hier vind je je digitale ledenpas en jouw ANWB producten en diensten. Sommige diensten zijn alleen voor ingelogde ANWB leden.

Heb je vragen over deze app? Of heb je verbetersuggesties?
Stuur deze dan naar appsupport@anwb.nl o.v.v. ANWB Onderweg app of kijk in de app bij Mijn ANWB en klik op Info & Help om ons feedback te geven.

Nieuw

Versie 5.6.4

Alles voor onderweg in 1 app!
Winnaar van de ‘Beste app van het jaar 2023’ jury prijs

Nieuw in de app:
• De Mijn ANWB tab is vernieuwd, zo zie je eenvoudiger een overzicht van jouw ANWB producten en diensten. Ook vind je hier jouw digitale ledenpas.
• Diverse verbeteringen en optimalisaties.

Overige verbeteringen sinds oktober 2023:
• Vooraankondigingen geplande wegwerkzaamheden. Als je je aanmeldt informeren we je vooraf over geplande wegwerkzaamheden.
• ANWB Ledenvoordelen; de ANWB winkels vind je voortaan in de Onderweg app
• Veilig Onderweg; je ziet de actuele status van matrix borden tijdens jouw rit
• Pech melden via de app is verbeterd

Heb je verbeterpunten voor de app? Laat het weten via de Feedback-knop in de app of appsupport@anwb.nl

Beoordelingen en recensies

4,5 van 5
63,7K beoordelingen

63,7K beoordelingen

Astur Armada ,

Onderweg app

Betreffende de parkeerfunctie werkt deze tot nu toe prima. Inmiddels voor de eerste keer gebruikt. Verwacht hier in de toekomst vaker gebruik van te gaan maken daar je niet meer hoef te wachten voor de automaat totdat iemand klaar is met zijn of haar pinpas. Ook niet op die ene persoon die nog met contant geld werkt.
Ik zou bijna willen zeggen het is ook wat je van een dergelijke organisatie mag verwachten. Ten aanzien ook van staat van dienst die het heeft opgebouwd!

Piet065 ,

Kenteken wijzigen

Sinds de laatste update is het kenteken niet meer te wijzigen in de app, klopt dit?

Reactie van ontwikkelaar ,

Dat is een bug. Wordt aan gewerkt. Intussen kun je het kenteken wel wijzigen op de website mijnyellowbrick.nl . ^WK

Edit: Er staat inmiddels een update live (4.7.3) waarin het probleem is verholpen, je kan de update via de Appstore downloaden. ^FS

joogrob ,

Automatisch stoppen bij wegrijden!

Beste ANWB

Dit lijkt handig, alleen in kleinere plaatsen, verplaats ik de auto geregeld in dezelfde zone! Dit berekend na wegrijden opnieuw start kosten, niet blij mee. Ik wil zelf bepalen wanneer transactie stopt.

Reactie van ontwikkelaar ,

Beste Joogrob,

Leuk dat je de app gebruikt voor parkeren!
Je kunt deze optie ook uitschakelen uiteraard, dit doe je door te gaan naar Parkeren->Instellingen->ANWB Connected Parkeren->Stop parkeertransactie automatisch als auto wegrijdt en krijg hiervan een melding. ^SH

App-privacy

De ontwikkelaar, ANWB, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Aan jou gekoppelde gegevens

De volgende gegevens worden mogelijk verzameld en gekoppeld aan je identiteit:

  • Identificatie­methode
  • Gebruiks­gegevens

Niet aan jou gekoppelde gegevens

De volgende gegevens worden mogelijk verzameld, maar zijn niet gekoppeld aan je identiteit:

  • Diagnostiek

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Meer van deze ontwikkelaar

ANWB Eropuit
Reizen
ANWB Laadpas
Reizen
ANWB Energie
Diensten
ANWB Veilig Rijden
Financiën
ANWB Streetwise
Games
ANWB Smart Driver
Diensten

Suggesties voor jou

Yellowbrick Parkeren
Reizen
DirectLease TankService
Navigatie
EasyPark x Parkmobile
Reizen
Reisapp
Reizen
TUI Nederland - jouw reisapp
Reizen
Flitsmeister
Navigatie