App-testdienst Kickfolio nu door alle ontwikkelaars te gebruiken

08 december 2012, 09:30 · Bastiaan Vroegop

KickfolioDe nieuwe app-testdienst Kickfolio is vanaf vandaag te gebruiken door alle ontwikkelaars. Met Kickfolio kun je een app uploaden naar een aparte webpagina, die je vervolgens kunt linken naar iedereen die de testversie onder ogen moet zien. Hierdoor hoeft de tester niet de app te downloaden of een UDID door te geven. Je kunt de testversie ook op een openbare webpagina delen, zodat iemand je app kan uitproberen voordat hij of zij hem uit de App Store plukt. Een test-app kan ook worden geopend in je webbrowser op een computer, waardoor je niet tot je iDevice bent beperkt.

Kickfolio moet het makkelijker maken voor ontwikkelaars om hun apps door anderen te laten testen, maar niet in alle gevallen is het testplatform ideaal: de maker geeft als voorbeeld een testversie van iPhone-game Angry Bots, maar in de computerbrowser reageert het spel langzaam. Toen we in de iPhone het spel probeerden was deze niet goed te spelen, omdat de browser verschoof door de swipebewegingen die we in de game moesten maken. Waarschijnlijk leent Kickfolio zich meer voor apps dan voor games.

Een gratis probeerversie van Kickfolio is beschikbaar, waardoor je twee weken de dienst kunt proberen. Daarna moet je minstens 50 dollar per maand betalen. Voor dat bedrag mag je tot twee apps laten testen. Wil je er meer beschikbaar stellen, dan moet je een hoger bedrag per maand betalen. Voor 300 dollar per maand kun je de dienst onbeperkt gebruiken.

Testdienst Pieceable laat ontwikkelaars al langer apps vanuit een browser testen, maar deze dit bedrijf gebruikt Flash. Kickfolio’s systeem maakt van je app een HTML5-versie, waardoor hij ook in iOS-browsers werkt.

Via TechCrunch.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.