App Gemist: Vine, Moves, Loesje app, RTL Telekids en meer

26 januari 2013, 13:09 · Bart Breij

RTL Telekids iPhone iPad iPod touchIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week gratis fitness-apps van Runtastic, uitzending gemist met RTL Telekids en beweging bijhouden met Moves. Onder vele andere.

AG HypedMusic iPhoneHypedMusic – De nieuwe applicatie HypedMusic laat je muziek zoeken en toevoegen aan afspeellijsten, die je vervolgens onbeperkt kan luisteren. Zelden is zoiets gratis. Bij Spotify betaal je er bijvoorbeeld 10 euro per maand voor en in andere applicaties als het Nederlandse Tunecast of The new Tubebox krijg je er een dataverbruik-onvriendelijke YouTube-video bij. HypedMusic is echter geheel gratis. De app is doodsimpel maar effectief: je zoekt met het rechter tabblad, benadert je playlists in het linker tabblad en met de centrale bedien je het nummer dat nu speelt.
Downloaden: HypedMusic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Regioos iPhoneRegioos – Er is een nieuwe speler in de markt van lokale nieuwsdiensten: Regioos. Officieel gaat de nieuwsdienst later deze week van start in verschillende regio’s in Nederland, maar hun iPhone-app is reeds te downloaden. Die app moet het verschil gaan maken voor Regioos, dat daarmee vol inzet op de mobiele telefoon. iPhoneclub.nl vraagt Regioos over het ontstaan, de achterliggende gedachte en de toekomst. Wouter van Wijk geeft de antwoorden.
Downloaden: Regioos (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG MovieMeister iPhoneMovieMeister – Televisiegidsen zijn er in overvloed op de iPhone en er zijn er zelfs behoorlijk wat die ook de gemiddelde waardering van films laten zien. Volgens de Nederlandse app-ontwikkelaars Sjoerd Perfors en Rick Waalders kan het echter nog wel wat duidelijker. Hun MovieMeister is geen complete televisiegids-app, maar een simpele lijst met de films die vandaag en morgen op tv te zien zijn, chronologisch onder elkaar. Je geeft zelf aan of je alleen de Nederlandse, of alle in Nederland te ontvangen kanalen wil zien.
Downloaden: MovieMeister (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG AfterGlow iPhoneAfterglow – De fotobewerker Afterglow heeft een grote update op de iPhone gekregen, die uitstekend van pas komt bij het maken van sneeuwfoto’s. De toepassing heeft vanaf versie 1.3 namelijk een nieuwe textuur met sneeuwvlokken en nieuwe, witte fotolijsten in verschillende vormen. Ook qua gebruik heeft Afterglow een sprong voorwaarts gemaakt. De gevoeligheid van sliders is aangepast en knoppen voor effecten zijn duidelijker gemaakt. De applicatie had al een fijne interface.
Downloaden: Afterglow (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG RTL Telekids iPhoneRTL Telekids – Met de applicatie RTL Telekids kunnen kinderen een beroep doen op een eigen uitzending gemist-app op de iPhone. De toepassing van de Nederlandse commerciële zender zet verschillende kinderprogramma’s op een rij waardoor je eenvoudig kan scrollen. Hallo K3, Green-Kids, de Fabeltjeskrant, Ernst Bobbie & De Rest en The Voice Kids zijn enkele van de programma’s die teruggekeken kunnen worden. Per programma zie je een overzicht van de laatste afleveringen, die na een tik meteen beginnen met afspelen.
Downloaden: RTL Telekids (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG SchaatsApp.nlSchaatsApp.nl – Er is een nieuwe iPhone-app voor het schaatsen uitgekomen, die stiekem niet helemaal nieuw is. SchaatsApp.nl is de nieuwe gedaante van de al langer bestaande app Schaatsprestaties, die overigens ook nog steeds in de App Store te downloaden is. SchaatsApp.nl maakt het mogelijk om je rondetijden te meten op het ijs. Met behulp van je GPS-gegevens neem je de schaatsroute op en zie je tijdens het schaatsen je snelheid, afgelegde afstand en de calorieën die je verbrand hebt. Na afloop kan je de prestatie bewaren in het profiel van SchaatsApp.nl.
Downloaden: SchaatsApp.nl (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

AG Loesje app iPhoneLoesje app – De pamfletten van Loesje hebben een eigen, officiële iPhone-app gekregen. In die app tref je de (ooit zo) licht-maatschappijkritische teksten van Loesje en kan je er doorheen vegen om ze te delen via Twitter, Facebook en e-mail. Ook kan je er zelf je eigen Loesje mee maken en die delen via e-mail. Je voert dan puur een tekst in en maakt nog geen poster. Maar: als Loesje je tekst scherp genoeg vindt, kan je hem daarna wel tegenkomen als poster in de applicatie.
Downloaden: Loesje app (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG DEKO iPhoneDeko – Deko is een nieuwe, gratis iPhone-app die je verzekert van een unieke achtergrond op je iPhone of iPod touch. De applicatie tovert constant nieuwe, willekeurige patronen uit de hoge hoed. Maar niet zonder invloed van jouw kant: jij bepaalt in hoeverre het patroon dat je ziet van invloed is op het volgende patroon. Dat doe je simpelweg door van rechts naar links te vegen. Hoe verder je veegt, hoe rigoureuzer het patroon wordt aangepast. Patronen die je bevallen, kan je opslaan in de gallerij in de app en natuurlijk op je iPhone of iPod touch.
Downloaden: Deko (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Serendip Free Music Radio iPhoneSerendip Free Music Radio – Wie een beetje dataverbruik niet erg vindt, kan zijn geluk niet op met muziek-apps op de iPhone die je constant nieuwe muziek aandragen. Serendip is een nieuwe, gratis applicatie die zich in dit rijtje schaart. De applicatie zet de plays van vrienden op Facebook en Twitter onder elkaar en laat je direct hun muziek beluisteren. Daarnaast kan je eigen favoriete artiesten aangeven. De app gaat op zoek naar tien andere gebruikers die jouw smaak delen en houdt hun nieuwe geluisterde muziek bij.
Downloaden: Serendip (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG PlanBe Lite iPhonePlanBe Lite – Overspoeld met enthousiaste recensies in de App Store, lijkt het Nederlandse Easy Calendar misschien wel de populairste agenda-app voor de iPhone in eigen land. En nu kan je de 1,79 euro kostende app ook gratis proberen. Soort van. De agenda-app PlanBe lijkt als twee druppels water op Easy Calendar. Hij heeft een net zo handig weekoverzicht en snelle manier van nieuwe afspraken invoeren. En nu is daarvan een gratis PlanBe Lite-variant uitgebracht. Dezelfde app, maar met een permanente reclamebalk in beeld en zelfs extra mogelijkheden ten opzichte van Easy Calendar…
Downloaden: PlanBe Lite (gratis met reclame, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: PlanBe (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

AG Pebble iPhonePebble – De iPhone-app voor het horloge Pebble is nu in de App Store verkrijgbaar. Dat terwijl Pebble eerder aangaf dat de app wellicht later in de App Store verschijnt dan verwacht, omdat Apple er langer over deed dan normaal om hem goed te keuren. Met de iPhone-applicatie is het mogelijk om software-updates op je Pebble installeren en nieuwe klokafbeeldingen te downloaden. Zonder het horloge heb je er alleen nog eventjes niks aan.
Downloaden: Pebble (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG My Scarlet iPhoneMy Scarlet – Scarlet, de Belgische leverancier van (mobiele) telefonie, internet en televisie, heeft een nieuwe applicatie uitgebracht op de iPhone waarmee je je mobiele verbruik in de gaten houdt. My Scarlet is met name handig voor klanten met het Scarlet Mobile Postpaid abonnement, waarin je enkel een databundel hebt. In de app zie je hoeveel data je nog mag verbruiken en het aantal resterende dagen tot je nieuwe tegoed. Dankzij de functie Chat Support kunnen echter alle klanten wat aan de app hebben.
Downloaden: My Scarlet (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

AG ClouDrop for Dropbox iPhoneClouDrop – De behoefte aan een applicatie voor bestandsbeheer in Dropbox zal bij menigeen zijn afgenomen na Dropbox 2.0, de in december uitgebrachte grote update die de app voorzag van sneller laden en makkelijker documenten verplaatsen en verwijderen. De nieuwe app ClouDrop voor Dropbox biedt echter toch toegevoegde waarde. Zijn voornaamste optie? Alles wat je kopieert terwijl je ClouDrop op de achtergrond gebruikt, wordt automatisch in Dropbox gezet. Of het nou gaat om foto’s of tekst.
Downloaden: ClouDrop for Dropbox (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 5.1+)

AG Instructables iPhoneInstructables – Instructables is een leuke, nieuwe iPhone-app waar je wel eens wat aan zou kunnen hebben. De applicatie heeft maar liefst 100.000 instructies voor het maken en leren van allerlei dingen. In de app lees je hoe je recepten maakt, maar ook hoe je een aerodynamische fietshelm maakt, een elektriciteitiscircuit test, je eigen Pandora’s Box fabriceert, een ballonkonijn knutselt en nog veel meer. De gigantische gids is gemaakt door gebruikers en ook jij kan je eigen handleiding(en) uploaden, met foto’s en tekst.
Downloaden: Instructables (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Vine iPhoneVine – Vine kan worden gezien als een antwoord op Instagram, maar dan voor video. Het is een concurrent voor bestaande diensten zoals Viddy en Socialcam. Het bleek dat Twitter al langer nadacht over een eigen videodienst: afgelopen oktober namens ze Vine Labs over, die al een app hadden ontwikkeld waarmee je video’s kon delen. De app is losstaand te gebruiken, waarbij gemaakte video’s direct kunnen worden ingebed in Twitter-berichten. Ze spelen automatisch af als je iemands berichtenstroom bekijkt. De filmpjes zijn eigenlijk niet meer dan animated gifs met geluid, die zich steeds herhalen.
Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Moves iPhoneMoves – Als sportieve iPhone-bezitter heb je keuze uit tientallen armbandjes, horloges en clips waarmee je je hoeveelheid lichaamsbeweging kunt meten. De meeste kosten rond de 100 euro en dat werpt een drempel op. Als het niets is of niet meer gemotiveerd bent, ben je een behoorlijk bedrag kwijt. Moves is een gratis iPhone-app, die mensen wil helpen om hun lichaamsbeweging te meten en daarvan een dagboek bij te houden. Moves maakt een tijdlijn aan, waarop je kunt zien wanneer je aan het wandelen, fietsen of hardlopen bent geweest. Maar Moves ziet ook wanneer je in het openbaar vervoer zit of op je werk stilzit op een bureaustoel.
Downloaden: Moves (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Runtastic SitUps iPhoneRuntastic lite-apps – Runtastic heeft gratis varianten uitgebracht van drie hooggewaardeerde sport-apps op de iPhone: runtastic SitUps, runtastic PullUps en runtastic Squats. Met de apps kan je respectievelijk je buikspieren, schouders en bovenbenen/buik versterken, op de leuke en fraaie manier die het merk ook bij de betaalde apps aanbiedt. Zodoende schotelen de apps je steeds een nieuwe workout voor en zie je in een grafiek terug hoeveel je hebt getraind volgens schema, en hoeveel je zelf vrij hebt getraind.
Downloaden: runtastic SitUps (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: runtastic PullUps (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: runtastic Squats (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Carrot iPhoneCarrot – Een todo-lijstje is maar een lijstje. Maar wat als het lijstje grimmige trekjes krijgt? Carrot fungeert als elke andere takenlijst op de iPhone: je voert taken in die onder elkaar komen te staan en vinkt ze af als je ze hebt gedaan. Niks aan de hand. Behalve als je even verzaakt en de taken laat voor wat ze zijn. Dat krijg je te horen van de app. Carrot is een arrogante robot die jou wel even je plek wijst, luie donder!
Downloaden: Carrot (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Onderwerpen
door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

Gerelateerde berichten