App Gemist
App Gemist

App Gemist: nieuwe NOS-app, Mijn Hi, ANWB Samenrijden en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Invy iPhone iPod touch datumprikkerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week: een stijlvolle datumprikker van Nederlandse bodem, datategoed checken voor Hi-abonnees en carpoolen met een gratis app van de ANWB.

AG Actually iPhone iPod touchActually – Actually is een app die voorkomt dat je allerlei taken uitstelt. De app is gemaakt door student Job van der Voort, die zelf regelmatig last had van uitstel-eritis. De oplossing is een app, die je dwingt te werken. Actually is eigenlijk een takenlijst die van kleur verandert naarmate de taak dringender wordt. Aan de kleurtjes kun je zien wat je het eerst moet afmaken: rood is dringend, lichtgeel kan op een later moment.
Downloaden: Actually (€2,39)

AG Invy iPhone iPod touchInvy – Je wil een feestje geven, maar komt er niet uit wanneer. Het is ook wel een erg druk geplande periode zo rond Koninginnedag, de meivakantie en het Bevrijdingsfestival. Je kan op de website Datumprikker.nl afstappen om te weten te komen wanneer iedereen kan, maar volgens de Nederlandse ontwikkelaar Bread & Pepper kan het eenvoudiger. Zij brachten Invy uit. Het is een stijlvolle datumprikker voor de iPhone die naadloos communiceert met personen die de app niet hebben, en die bovendien synchroniseert met je iPhone-kalender en Google Calendar.
Downloaden: Invy (€1,59)

AG Newsify iPhone iPod touchNewsify – Je kan het een voordeel of nadeel vinden: steeds meer nieuws-apps, zoals bijvoorbeeld Zite of het om zijn uiterlijk geroemde Flipboard, leggen de nadruk op een nieuwsstroom die door algoritmes voor jou wordt bepaald. Jij geeft je interesses aan en de app zoekt er het meest passende nieuws bij. Newsify is nog van het ‘oude’ stempel. Het is een nieuwe nieuws-app waarin je ouderwets zelf, met behulp van Google Reader al je nieuwsbronnen kiest. Newsify doet dat echter met een uiterlijk dat er misschien wel net zo strak uitziet als Flipboard.
Downloaden: Newsify (gratis)

AG Fietsen.123 iPhone iPod touchFietsen.123 – Mooie fietsroutes, een oplaadpunt voor je elektrische fiets of misschien wel even koffie met appelgebak – omdat het zo lekker traditioneel is – onderweg. Fietsen.123 is een informatieve applicatie die je op de weg helpt en houdt met je tweewieler. Het gedraagt zich als een handboek voor fietsers en combineert alle gegevens in een applicatie, waarvoor je overigens wel bereik moet hebben om die te kunnen raadplegen. Om het makkelijk te maken, wordt alle informatie op afstand van je gesorteerd.
Downloaden: Fietsen.123 (gratis)

AG NOS iPhone iPod touchNOS – De Nederlandse publieke omroep NOS heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Hiermee kun je nieuws van de website lezen, televisie-uitzendingen bekijken en radioprogramma’s beluisteren. De app richt zich op snelheid en gebruiksgemak, aan de hand van een simpele, lichte layout. Ook pusht de app belangrijk nieuws, zodat je direct op de hoogte bent. In maart namen wij nog een preview-versie van de app onder de loep.
Downloaden: NOS (gratis)

AG BeethovenApp iPhone iPod touchBeethovenApp – Beethoven is een geheel nieuw Nederlands initiatief waarmee je met een veilig gevoel over straat kan met de iPhone. Dankzij de BeethovenApp op de iPhone (of Android of BlackBerry), geeft je telefoon in een vaste tijdsinterval de laatste locatie van je telefoon door. Via een website kan iemand aan de andere van de lijn een oogje in het zeil houden en ziet diegene precies waar je bent. De dienst is de eerste veertien dagen gratis te proberen, daarna hangt er een fiks prijskaartje aan vast.
Downloaden: BeethovenApp (gratis)

AG YouTunes iPhone iPod touchYouTunes Live – Spotify heeft met ruim tien miljoen nummers een behoorlijk omvangrijke database met muziek, maar ‘s werelds grootste videonetwerk gaat daar vermoedelijk nog wel even overheen. De nieuwe applicatie YouTunes Live maakt handig gebruik van YouTube voor het vinden en streamen van muziek. Je zoekt in de gratis app op een liedje, de toepassing doorzoekt de videosite en de video’s die je vervolgens toevoegt, worden enkel als liedjes toegevoegd. Zo kan je simpel en snel een playlist aanmaken.
Downloaden: YouTunes Live (gratis)

AG Mijn Hi iPhone iPod touchMijn Hi – Abonnees van Hi kunnen vanaf nu hun verbruikte belminuten, SMS’jes en MB’s bekijken vanuit de Mijn Hi iPhone-app. Hiermee wordt informatie die eerst vanuit verschillende apps te bekijken was gebundeld. Afgelopen maand introduceerde de provider Mijn Hi al, maar toen werd er alleen een Android-app uitgebracht. iPhone-gebruikers waren hierdoor aangewezen op de mobiele site.
Downloaden: Mijn Hi (gratis)

AG My Best Bite iPhone iPod touchMy Best Bite – De iPhone-applicatie Oink probeerde het op internationeel niveau en zag er na nog geen half jaar geen brood meer in, maar misschien dat het op landelijk niveau wel werkt: het aanbevelen en delen van gerechten bij restaurants. Het nieuwe Nederlandse initiatief My Best Bite doet een poging met een nieuwe dienst die volledig om een app draait. De bedoeling is dat je dadelijk precies weet bij welk restaurant je naar binnen moet stappen voor die goddelijke spareribs.
Downloaden: My Best Bite (gratis)

AG Klout for iPhone iPod touchKlout – Klout is een dienst waarmee je de online invloed van mensen onderling kunt vergelijken. Hoe meer je op sociale netwerken als Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Foursquare actief bent, hoe hoger je score. Vier maanden geleden kondigde Klout aan dat ze een officiële iPhone-app zouden uitbrengen. Inmiddels is de app uit, maar eerlijk gezegd: de functionaliteit valt een beetje tegen. Na het installeren meld je je aan met je Twitter- of Facebook-account. Vervolgens krijg je te zien wat je kloutscore is, wie jouw beïnvloeders zijn en wie je zelf beïnvloedt. Eventueel kun je doorklikken naar andere mensen, om te kijken hoe ze scoren.
Downloaden: Klout (gratis)

AG ANWB Samenrijden iPhone iPod touchANWB Samenrijden – Als misschien wel de grootste Nederlandse uitgever van applicaties, heeft de ANWB een nieuwe app uitgebracht waar veel automobilisten en reizigers wel eens vrolijk van kunnen worden. ANWB Samenrijden laat mensen gericht carpoolen door een rit aan te bieden of een lift te vragen in de app. Nadat je aangemeld bent via je Facebook- of Twitter-account, berekent de app je route en checkt of er meer gegadigden zijn. Vervolgens kan je met de ander contact opnemen via de app en sms.
Downloaden: ANWB Samenrijden (gratis)

AG Onion Browser iPhone iPod touchOnion Browser – De internetfaciliteit TOR kwam al even in het nieuws toen bekend werd dat stichting BREIN de strijd aanging met downloadsite The Pirate Bay. Kort door de bocht genomen zorgt de faciliteit ervoor dat je anoniem surft omdat je verkeer over allerlei systemen in het TOR-netwerk loopt, waarvan de servers beschikbaar zijn gesteld door vrijwilligers. In navolging van handige toepassingen voor de internetbrowsers op de pc en Mac en een Android-applicatie, is er nu ook een mogelijkheid om anoniem te internetten op de iPhone. De nieuwe app Onion Browser zorgt daarvoor.
Downloaden: Onion Browser (€0,79)

AG Postcode Loterij Miljoenenjacht iPhone iPod touchPostcode Loterij Miljoenenjacht – De Postcode Loterij Miljoenenjacht begint met een tweede scherm-applicatie voor de zondagavonduitzending, maar gaat daarvoor niet uit van een webtoepassing. Het prijzenspel heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin je vragen kan beantwoorden terwijl de televisieuitzending loopt. Achteraf zie je wat andere gebruikers hebben geantwoord en aan het einde van de show worden de namen van twee deelnemers genoemd die via het meespelen een prijs hebben gewonnen.
Downloaden: Postcode Loterij Miljoenenjacht (gratis)

AG Muziq iPhone iPod touchMuziq – Het Amsterdamse app-evenement Appril werd donderdagavond afgesloten met een gezamenlijk eten van ontwikkelaars, ontwerpers en industrie-mensen er omheen. Tegelijk werd er ook een souvenirtje van de themamaand uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, dat voor iedereen gratis is te downloaden. Muziq is een spelletje waarin je korte fragmenten krijgt te horen van je eigen muziekcollectie op de telefoon, waarbij jij binnen enkele seconde de bijbehorende album-art moet aanwijzen.
Downloaden: Muziq (gratis)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.