App Gemist: Gmail, Twitterrific 5 for Twitter, FilmOn Live TV Free en meer

08 december 2012, 11:57 · Bart Breij

App Gemist Gmail 2.0 iPhone iPadIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week veel doorstarten van apps: nieuws-app Zite slaat een andere weg in, Twitter-app Twitterrific is heruitgebracht in een andere gedaante en de Gmail-app heeft een enorme sprong gemaakt.

AG Rondeteller iPhoneRondeteller – u de eerste sneeuw is gevallen denk je misschien al aan het moment waarop je voor het eerst weer kunt gaan schaatsen. Er waren al apps als Schaatsprestaties, waarmee je je schaatsroute kunt vastleggen op de iPhone. Maar wat als je van plan bent op een indoor- of outdoorbaan rondjes te gaan schaatsen? Rondeteller is een recent verschenen Nederlandse app waarmee je schaatsrondjes automatisch kunt tellen. “De uitdaging is om in een hal kleine rondjes, 400 meter bijvoorbeeld van een ijsbaan, te kunnen registreren. De Rondeteller doet dat”, meldt ontwikkelaar Nils Bollweg.
Downloaden: Rondeteller (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

AG Audiobooks HQ iPhoneAudiobooks HQ – Meer dan 5.000 boeken die je kan downloaden om waar dan ook voorgelezen te krijgen. De nieuwe iPhone-app Audiobooks HQ excuseert zich alvast dat alle boeken zijn ingesproken voor vrijwilligers en dat de kwaliteit niet altijd even goed is. Maar daarom zijn er uitgebreide zoekmogelijkheden en maakt de redactie zelf een selectie aanbevelingen. De prijs van de in het Nederlands uitgevoerde app is ongekend zacht: je haalt de applicatie met download- en onbeperkte luistermogelijkheid binnen voor 1,79 euro.
Downloaden: Audiobooks HQ (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Gmail iPhone iPadGmail – Gmail heeft een grote update gekregen op de iPhone, iPod touch en iPad. Google heeft de mail-applicatie een totaal nieuw uiterlijk aangemeten dat er witter en strakker uitziet dan voorheen. Daarnaast is de applicatie ook inhoudelijk flink onder handen genomen, met misschien wel als belangrijkste nieuwe eigenschap dat je oneindig door je inbox kan scrollen zonder dat je tussentijds op laadtijden stuit. Je kan voortaan maximaal vijf Google-accounts gebruiken en ook helpt de zoekfunctie je nu tijdens het zoeken: de applicatie vult mogelijke geadresseerden en onderwerp al voor je aan.
Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG FilmOn Live TV FreeFilmOn Live TV Free – De applicatie FilmOn Live TV is opnieuw verkrijgbaar voor de iPhone en iPad. Onder de noemer FilmOn Live TV Free is er een nieuwe versie van de eerder verwijderde applicatie waarmee je gratis live televisiezenders kan bekijken, zoals bijvoorbeeld BBC, Channel Four, ITV en vijf komediezenders. Tegen betaling van 13,99 euro per maand of 129,99 euro per jaar, krijg je bovendien de beschikking over 160 Europese kanalen. Ook kan je een pakket themakanalen bekijken voor 5,49 euro per maand.
Downloaden: FilmOn Live TV Free (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Zite iPhone iPadZite – De nieuws-app Zite heeft voortaan een ander aanzien. De applicatie heeft afscheid genomen van de kenmerkende witte Z en heeft gekozen voor een uil als logo. De hele interface van de applicatie is ook meteen op de schop genomen en Zite heeft zelfs afstand genomen van het horizontaal vegen tussen nieuwsrubrieken. Inhoudelijk zijn ook de nodige wijzigingen aangebracht: je kan Zite nu koppelen aan Facebook zodat de app op basis van de links daaruit ook artikelen en onderwerpen suggereert die je interessant kan vinden.
Downloaden: Zite Personalized Magazine (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Sooner iPhone iPadSooner – Drag en drop en een tijd instellen op een draaischijf in plaats van door twee tijdstippen in te voeren. Sooner is een taken-app voor de iPhone en iPod touch die inspeelt op intuïtie. Door de app te koppelen aan je iOS-agenda, verandert de applicatie van een takenlijst in een agenda met reminder- en herhalingsfunctie. Je kan de aankomende taken in een lijst zien, maar ook toewijzen aan draaischijven waar je afspraken en taken op kan verslepen en op vergroten en verkleinen.
Downloaden: Sooner (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

AG Meepo iPhoneMeepo – Highlight probeerde het voor Facebook-leden en werd geen groot succes. Sonar probeerde het eerder met LinkedIn, maar richtte zich op beurzen en bijeenkomsten en verkleinde daarmee zijn eigen doelgroep. Meepo is een gloednieuwe iPhone-app die opnieuw een locatiefunctie aan LinkedIn koppelt. Als je ingelogd bent in Meepo, krijg je een pushbericht als iemand van je LinkedIn-contacten in de buurt is. Behalve als je dat niet wilt. In de app kan je uitgebreid groepen aanmaken en beheren met verschillende instellingen.
Downloaden: Meepo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Twitterrific 5 for Twitter iPhone iPadTwitterrific 5 for Twitter – Een van de eerste Twitter-apps voor de iPhone is terug in een nieuwe gedaante – en ook voor de iPad. Twitterrific 5 for Twitter is een gloednieuwe app van The Iconfactory, met een interface die je eenvoudig naar je eigen hand kan zetten. Witte of zwarte achtergrond, klassiek of moderne letter, groot of klein lettertype? Twitterrific is meegegaan met de trend en laat je tweets in de timeline naar links of rechts trekken om ze meteen te beantwoorden of de conversatie die eraan vooraf ging te lezen.
Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (€2,69 introductieprijs, universeel, iOS 5.0+)

AG ABN Amro Student City Guide iPhoneStudent City Guide – ABN Amro heeft een vernieuwde Student City Guide voor de iPhone uitgebracht. Net als in de vorige versie, kan je in de applicatie terecht voor een opsomming van kroegen, clubs, daghappen, afhalen, bezorgen en meer. De nieuwe app ziet er een stuk moderner uit dan haar voorganger die we in 2009 al recenseerden, is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en voegt twee nieuwe steden toe: Enschede en Eindhoven. Daarmee zijn er nu twaalf steden behandeld in de Student City Guide.
Downloaden: Student City Guide! (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Onderwerpen
door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

1 reactie

  • broem
    1 year

    Twitterrific 5 for Twitter kan je in landshcap modus gebruiken :) en tis een mooie app ook, zijn geld waard wat mij betreft.

    Antwoord Quote

Comments are closed.