iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Blendle Trending, Veronica Superguide en meer

Deze week in App Gemist: Blendle Trending, de Veronica Superguide en de nieuwe app van supermarkt Jumbo. Plus nog meer apps die je niet mag missen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDeze week in App Gemist: losse nieuwsartikelen kopen via de Blendle Trending-app, boodschappen doen met de Jumbo-app en tv-series kijken met de vernieuwde Veronica Superguide. Maar we ontdekten ook een app waarmee je in een positieve stemming komt en apps waarmee je efficiënter kunt tikken. Check snel welke apps je eventueel gemist hebt, deze week!

Mood Mint

Mood Mint is een app waarmee je gelukkiger wordt door naar foto’s van blije mensen te kijken. De app is gebaseerd op Cognitive Bias Modification, wat inhoudt dat je leert naar positieve dingen te kijken. In plaats van staren naar rommel in huis en asbakken vol met peuken ga je de aandacht richten op vrolijke dingen, zoals fruitmanden, blije mensen en fladderende vogels in de lucht. Voor je het weet zie je de negatieve dingen in je leven veel minder duidelijk. Lees onze review van Mood Mint.

Veronica Superguide

De Veronica-gids is het meestgelezen weekblad van Nederland, maar hun tv-gidsapp was ook al behoorlijk populair. Nu hebben ze een nieuwe insteek bedacht voor deze app: het moet veel meer zijn dan een tv-gids. Je kunt er ook aanraders in vinden van films en series op Netflix, Pathé Thuis en iTunes. Een logische stap, aangezien we steeds minder alleen naar gewone kabeltelevisie kijken. Wij kregen een vroegtijdige preview. – Lees onze review van Veronica Superguide.

Blendle Trending

Slechts 24 uur was de Blendle-app voor iPhone te downloaden. En wie slim was en iCulture in de gaten hield, heeft dat ook gedaan. Blendle Trending bevat alle aanbevolen artikelen van de redactie (‘Staff Picks’), dus niet het volledige aanbod. De app bevindt zich nog in testfase en met feedback van de eerste gebruikers zal Blendle Trending nog verder worden aangepast. iCulture kreeg exclusief een testversie van Blendle Trending, zodat je alvast een uitgebreide eerste indruk kon lezen. – Lees onze review van Blendle Trending.

Jumbo

Vier jaar na Albert Heijn bracht supermarktketen Jumbo voor het eerst een boodschappen-app uit. Je kunt boodschappen bestellen, een boodschappenlijstje maken en het assortiment bekijken. Ook zitten er recepten in, waarvan je de ingrediënten op je boodschappenlijstje kunt zitten. Maar ondanks een paar slimmigheden is het maar een eenvoudig begin, vonden we in onze review. Jumbo had Appie in één klap voorbij kunnen streven, maar maakte een degelijke maar toch brave app. – Lees onze review van de Jumbo app.

Email+ en GroupText+

Gemak dient de mens bij deze twee apps. Even snel je locatie, foto’s of een algemene tekst delen met vrienden en familie? Het kan haast niet sneller dan met Email+ en Group Text+. Handig, maar we vragen ons af hoeveel gebruikers bereid zijn 2 euro en 3 euro te betalen voor beide apps, om een paar snelle taps te besparen. Vooral de grootste productiviteitsbazen zullen blij worden van de bespaarde seconden. – Lees onze review van Email+ en GroupText+.

OftenType

Hoe vaak typ jij op een dag je e-mailadres met het iPhone-toetsenbord? Bij het aanmaken van een nieuw account, het plaatsen van een bestelling en allerlei andere situaties moet je steeds dezelfde informatie intypen. Het nieuwe iOS 8-toetsenbord OftenType wil dat gemakkelijker maken. Zoals de naam al aangeeft, is dit een toetsenbord voor veelgebruikte woordjes, zinnen en tekstfragmenten. – Lees onze review van OftenType.

Mijn TV

Mijn TV is een fraai ontworpen alternatief voor al die andere apps, waarmee je naar publieke tv-zenders en regionale omroepen kunt kijken. Officiële apps zijn vaak omslachtiger, waardoor Mijn TV een interessant alternatief kan zijn vanwege het grote aanbod, het fraaie ontwerp en het gebruiksvriendelijke design. Handig tijdens de kerstdagen, als veel mensen thuis zitten en wel even een tv-programma willen kijken. – Lees onze review van Mijn TV.

Secret

De geheimenapp Secret was de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws, maar bleek vooral door te breken in Silicon Valley – waar daadwerkelijk iets te roddelen valt over bedrijven en hun medewerkers. In Nederland werd Secret niet meer dan een plek voor onzinnig gebral. Secret zag ook dat het niet meer lekker liep en keek goed naar een concurrerende app die wél succesvol is: Yik Yak. In plaats van geheimen van vrienden kun je nu vooral berichten bij jou in de buurt zien. – Lees ons artikel over het nieuwe Secret.

SimCity BuildIt

Zelf steden bouwen in een eindeloze wereld. Dat is het idee achter SimCity BuildIt: 25 jaar na het ontstaan van SimCity is het passend om terug te grijpen op het verleden. In deze gratis bouwgame ben je de baas over je eigen stad, waarin je problemen met bijvoorbeeld het verkeer moet oplossen om je bewoners zo gelukkig mogelijk te houden. – Lees ons artikel over SimCity BuildIt.

Bol.com Kobo

Bol.com had jarenlang een eigen boekenapp met de naam Boekenbol. Maar ook al beweert Bol.com dat ze erg succesvol zijn met de verkoop van ebooks in Nederland, de Boekenbol-app was dat niet. Zelden kwamen er updates uit en er werd eigenlijk voornamelijk geklaagd over de app. Met de komst van Bol.com Kobo moet dat afgelopen zijn: de online boekwinkel ging een samenwerking aan met Kobo, die veel meer ervaring hebben met het maken van leesapps voor tablets en smartphones. Het resultaat is een app waarmee je de boeken die je op Bol.com koopt probleemloos kunt lezen. – Lees ons artikel over de Bol.com leesapp.

Mijn Om Nom

Het is ongebruikelijk, een casual spelletje van een bekende naam, waarvoor je €4,49 moet betalen. Toch is dat wat de makers van Cut The Rope hebben gedaan. Ze gaven het monstertje uit Cut The Rope een eigen huisdierenspel: in Mijn Om Nom ga je het monstertje verzorgen, net zoals je vroeger bij Tamagotchi deed. In Mijn Om Nom moet je het monster verzorgen, waarbij je hem bijvoorbeeld in bad moet doen en zijn kamer inricht. Met een prijs van €4,49 is Mijn Om Nom wel wat duurder dan Pou en de eerdere Cut the Rope-spellen, maar na je aanschaf ben je wel helemaal klaar. – Lees ons artikel over Mijn Om Nom.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 mei 2015 om 16:21
Onderwerp
Categorie
Round-up

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.