Amerikaanse kinderen willen het liefst een iPad

·

iPad mini kindAmerikaanse kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud willen het liefst een iPad. Dit blijkt uit een onderzoek van Nielsen. In de top 5 van meest gewilde gadgets staan vier iDevices: naast een iPad willen kinderen ook een iPod touch, iPad mini of een iPhone. Op de tweede plek staat de Wii U, Nintendo’s nieuwste spelcomputer die onlangs in de VS op de markt verscheen. Ook kinderen van 13 jaar en ouder willen erg graag een iPad.

Bij het onderzoek werd aan kinderen gevraagd wat voor gadgets ze graag willen kopen. Hoewel de meeste onderzoeksdeelnemers aangaven graag een iPad te willen, moeten we nog zien of ze dit ook allemaal verwachten: bij het onderzoek staat alleen technologie vermeld, wat kan betekent dat speelgoed zoals LEGO en Barbies niet wordt meegerekend.

Nielsen 6-12

Opmerkelijk is dat de mening van kinderen van 13 jaar of ouder meer is verdeeld. De iPad staat ook bij hun bovenaan als meest gewilde apparaat, maar staat op slechts 21 procent van de verlanglijstjes. Een percentage dat bij jongere kinderen op 48 procent staat. Daarnaast zegt 18 procent van de 13-plussers ook wel een tablet van een andere fabrikant te willen, waardoor deze optie op nummer drie staat.

Nielsen 13+

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

8 reacties

 1. door Louis

  Ik vraag me af of kinderen van 6 echt bewust voor een iPad kiezen boven een andere tablet, of dat dat meer is omdat het een woord is dat die kinderen gewoon napraten omdat hun ouders of vriendjes er eentje hebben en bovenstaande verdeling gewoon een uiting is van de huidige marktverdeling.

 2. door Peer

  Hier in de omgeving niet anders. Ik heb het al sterker meegemaakt. Kindje van 2 die net het woordje ipad kan uitspreken. Ze werd twee en vroeger wat ze voor haar verjaardag wilde: ipad! En raad eens, ze kreeg de mini!

  Onze hummel van bijna 7 is ook helemaal wild van de ipad! Hij heeft zich er al 1 toegeëigend!

 3. door Arjan

  Mijn zoon van 6 vroeg mij ook pas : “papa wanneer ga je voor mij een iPad kopen? Dan hoeven jij en mama niet te wachten tot ik klaar ben.”
  Toch wel grappig dat ze het zo leuk vinden.
  Gelukkig speelt hij ook nog heel veel en graag met de lego.

 4. door David Oppenheim

  Die Nintendo WiiU is ook een tablet :P

 5. door Alex

  Ben het helemaal met de reactie van nr1 eens. Mijn kinderen willen bv een Blackberry en een nintendo ds, terwijl een andere smartphone en de sony psp beter zijn. Het gaat bij kinderen heel erg om imago, en wat ze kennen.

  Dat die kinderen dat willen, wil niet zeggen dat ze het krijgen, vaak bepalen de ouders!

 6. door Arno

  Toen haalde ik nog mijn lego blokjes boven hoor! Ik vind dat toch tegenwoordig allemaal wat jong… Of terwijl word ik te oud, kan ook >_<.

  Maar on topic, Ik vind dat kinderen het mss op die leeftijd kiezen vanwege van… "Ik wil een iPad". Versta me niet verkeerd, een iPad is leuk als cadeau, maar ja… Ik heb er zo mijn twijfels over.

 7. door remcootje

  Tja kinderen willen zoveel. iPad is er 1 van. Het is aan de ouders wat voor beslissing ze nemen.
  Mijn dochter is er helemaal gek van heb ook een Kuel pennetje gekocht zodat ze er op kan tekenen. Zo leert ze tekenen en omgaan met de ipad

 8. door Disnox

  Ik ben 17 en voel me serieus oud nu, ik heb 3 bakken met Playmobil gespaard vanaf mijn 5e tot denk ik 10e nog… Een Gameboy was leuk, maar niks ging boven Playmobil.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.