AirServer streamt muziek en films tussen iOS en Mac (jailbreak)

·

airserver-cydiaWe hebben al eens eerder over AirServer geschreven, toen het een desktopapplicatie was. Nu is de app ook in Cydia te vinden. Met AirServer kun je content vanaf je computer naar je iOS-apparaten streamen, maar ook tussen iOS-apparaten onderling. Handig als je in bed ligt en een filmpje op je iPad wilt kijken. Je hebt een Mac met iTunes 10.2 en een iPhone of ander iOS-apparaat met firmware 4.2.1 of hoger nodig. Alle apparaten moeten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Wil je tussen iOS-apparaten streamen, dan kun je dat meteen doen na installatie van de app.

Ze moeten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Je opent de app op beide iOS-apparaat waarmee je wilt streamen en waarop je wilt ontvangen. Je drukt op het AirPlay-icoon, selecteert het andere apparaat en je kunt meteen beginnen met het streamen van video’s of muziek. Ook het streamen van foto’s is mogelijk. Wil je streamen vanaf de Mac, dan heb je daarvoor iTunes nodig, waarbij je op het AirPlay-icoontje rechtsonder klikt. De iOS-apparaten zullen als beschikbare luidsprekers in het lijstje verschijnen. Kies je iPhone of een ander iOS-apparaat en druk in iTunes op de knop Play. Je hebt geen AirPort Express of Apple TV nodig. Tijdens het streamen kun je gewoon andere apps gebruiken; alleen bij het kijken van video’s stopt het streamen. Op beide apparaten kun je het volume instellen, de streaming verbinding is snel en de audiokwaliteit is behoorlijk goed. Meer info op Airserverapp.com.

AirServer is gemaakt door Pratik Kumar en verkrijgbaar via de BigBoss-repo voor $4.99.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

21 reacties

 1. door Sander

  voor iedereen die van een iOS of een airtunes compatibel apparaat naar een Mac (media server) wil streamen zonder jailbreak. http://bananatv.net
  Werkt goed!

 2. door HTC

  Ik heb geen Mac LAME

 3. door Bubbly

  @HTC: Jammer dan, ff ter info: de maker van de iPhone, is tevens de maker van de Mac ;)

 4. door Jasper

  Of gewoon voor €2,39 StreamToMe kopen. Dan kan je dit allemaal ook, maar ook over 3G, en zonder jailbreak. Je mac werkt dan als server om de boel te converteren, ongeacht uit welk formaat. Het werkt snel, en goede kwaliteit. Werkt ook tussen macs, en tussen iOS devices.

  Nutteloze app imho..

 5. door ThaMan

  “Air Video” in de app store werkt super, en het kan zelfs je films (MKV, AVI etc…) over het 3G netwerk streamen.
  So no need to jailbreak !

 6. door Sander

  @Jasper: @ThaMan: Er is een verschil tussen streamen via netwerk of internet (streamtome en AirVideo en veel meer) en streamen via AirPlay. Jullie suggesties zijn geen alternatief voor Airserver.

 7. door ThaMan

  Sander: En toch doet Air Video hetzelfde wat Airserver doet, ik zie er geen verschil in. En blijkbaar is die Bananatv zoals boven beschreven nog net ietsje beter.

 8. door Sander

  @ThaMan: Kan jij met Air Video vanaf een iPad muziek of een film streamen naar een andere iPhone of iPad? Nee dat kan niet. Maar wel als je een iOS device hebt met JB en Airserver.

 9. door Wisp

  Woot, ik wacht al zo lang op een app waardoor mijn ios een full airplay receiver wordt.
  Zit voorlopig met een kleine hack waardoor mijn iphone altijd als airplay (enkel geluid dan nog) toestel wordt gezien dus ook als ik het niet wil.

 10. door Jasper

  @Sander: StreamToMe kan vanaf Macs of PC’s naar iOS devices streamen, ook via WiFi.

  Ik zie dus niet waarvoor je een jailbreak nodig hebt en dit programma zijn geld waard zou zijn of iets toevoegt.

 11. door Sander

  @Jasper: Jasper. Ik weet dat je dat kan met Streamtome. Ik gebruik het zelf ook! Superapp. Alleen als je Vanuit streamtome het muzieksignaal naar een andere iPhone zou willen streamen die bijvoorbeeld op een speakerset in je slaapkamer aangesloten zit dan kan je Airserver gebruiken. De een vult de ander aan. Maar het zijn twee apps met twee verschillende functies. Apple staat geen apps in de iOS AppStore toe die deze functie ondersteunen. Het feit dat het kan komt omdat onlangs de airport express (airtunes gekraakt is) hier maakt bananatv ook gebruik van.

 12. door Jeroen

  Super app! Ik gebruikt ‘t alleen om de muziek vanaf mijn MBP naar mijn verterker te sturen! Heb AirPlay ook eens geprobeert: waardeloos!

 13. door Nubs

  Tjeemig @Jasper, leer toch aub eens lezen.
  Het gaat niet alleen over van Mac/pc naar iPhone, maar ook van iPhone naar iPad , iPad naar iPhone , iPhone naar iPhone , iPad naar iPad , iPad naar atv, iPhone naar atv en ja ook van Mac/ pc naar iPad en iPhone.
  Heb je het nu begrepen?

 14. door vincent

  http://ericasadun.com

  gratis airplay of stream!

 15. door WvB22

  Wel grappig op zich alleen het echt praktische nut ontgaat me nog een beetje. Een film staat toch meestal op je harde schijf of NAS dus eigenlijk komt het niet voor dat ik van iOS naar iOS device wil streamen. Voor muziek kan je gewoon thuisdeling inschakelen. Misschien wel handig om foto’s te laten zien met je iPad op tv en dan de iPhone als afstandsbediening. Dan is je iPad eigenlijk een veredelde AppleTV geworden.

 16. door Sander

  @vincent: bananatv is de commerciële opvolger van Erica sadun. De apps op die site werken niet meer of niet goed meer.

 17. door EdoubleDee

  Jammer dat dit artikel niet door iemand is nagekeken voor het is gepost. Het is niet echt netjes geschreven.

  Maar de app is zeker een goed idee en zal zoals alle geniale uitvindingen van de jailbreak-community wel in de komende major release van de firmware te vinden zijn (misschien iOS 6?). De prijs is alleen wat hoog naar mijn idee.

 18. door Stevie J

  Even een andere invalshoek, dit is toch vanaf IOS5 helemaal niet meer nodig? Als je gebruik maakt van de icloud option? dan worden alle foto’s en video’s toch binnen een paar seconden gesynct? Reden te meer om maar niet te jailbreaken?

 19. Origineel geplaatst door WvB22
  …Dan is je iPad eigenlijk een veredelde AppleTV geworden.

  Geen veredelde, maar een versimpelde….

 20. door jvdp

  Ik heb gelukkig nog nooit het probleem gehad dat ik een filmpje van mijn iPhone wou streamen naar mijn iPad… In dit soort gevallen is het bron bestand op mijn PC te vinden en werkt air video prima. Sterker nog ik zou niet eens weten wanneer ik ooit iets zou moeten streamen van mij iPhone naar iPad of vice versa…
  Alleen de foto optie lijkt me wel handig…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.