Aantal nieuwe iPads kampt met Wi-Fi-problemen

·

iPad Wi-FiEen aantal kopers van de nieuwe iPad klaagt online over problemen met de Wi-Fi-verbinding. De iPad zou een zwakke verbinding hebben, terwijl andere apparaten wel goed verbinding kunnen maken met hetzelfde netwerk. Een topic op het supportforum van Apple over het probleem telt op het moment van schrijven 177 reacties.

Hoe grootschalig de Wi-Fi-problemen van de nieuwe iPad zijn, moet nog blijken. Hoewel 177 reacties op het supportforum van Apple gortig is, is dit slechts een klein percentage van de vele iPad-kopers. Aan de andere kant gaat lang niet iedere iPad-koper naar het supportforum toe wanneer ze een probleem hebben.

Heb je last van een slecht werkende Wi-Fi, dan kun je proberen om je Wi-Fi-verbinding te resetten. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar de instellingen van je iPad
 2. Druk op ‘Netwerk’
 3. Druk op ‘Wi-Fi’
 4. Druk op het blauwe pijltje naast jouw Wi-Fi-netwerk
 5. Druk op ‘Vergeet dit Netwerk’

Hierna moet je opnieuw met het netwerk verbinden. Werkt dit niet, dan kun je ook proberen om al je netwerkinstellingen te resetten:

 1. Ga naar de instellingen van je iPad
 2. Druk op ‘Algemeen’
 3. Druk op ‘Stel opnieuw in’
 4. Druk op ‘Herstel netwerkinstellingen’

Wij durven niet te zeggen dat bovenstaande instructies de problemen zullen oplossen: voor een aantal gebruikers blijkt het echter gewerkt te hebben. Blijven de problemen aanhouden, dan kun je in de winkel vragen naar een oplossing of wachten totdat Apple de problemen mogelijk oppakt.

Dit is niet de eerste keer dat een iPad last heeft van gebrekkige Wi-Fi: de eerste iPad bleek vlak nadat hij verkrijgbaar was ook moeilijk met sommige netwerken te verbinden. Dit werd uiteindelijk met een software-update opgelost.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

27 reacties

 1. door Louis

  Als het wel weer werkt na een reset, lijkt het er meer op dat er iets mis gaat bij het terugzetten van de instellingen van een oude iPad? Of gebeurt het ook bij kersverse iPad-bezitters? Misschien neemt hij iets mee van de oude settings dat niet lekker werkt met de nieuwe wifi chip.

  In ieder geval zijn die 177 reacties niet van unieke gebruikers. Ik zie zo al mensen die meerdere posts geplaatst hebben (it_caveman zie ik al meerdere keren op elke pagina).

 2. door Martino

  Reden voor mij op mijn nieuwe Ipad te voorzien van een clean install..

 3. door Marc

  Wie zetten oude iPad over op nieuwe en wie gaan voor een clean install? Waarom?

  Ik ben van plan clean install te doen omdat ik zo’n 350 apps op de iPad geinstalleerd (en deels verwijderd heb) en vermoed dat een clean install met een selectie apps een beter werkende iPad op kan leveren dan de hele meuk overplaatsen (incl zaken zoals slecht functiorende wifi). Eens of onzin?

 4. door Snader

  Heb altijd al met al m’n iDevices wifi problemen gehad. Nooit opgelost door welke update dan ook. Soms gaat ‘t een lange tijd goed, en dan kan ineens niet meer verbonden worden met het netwerk.

 5. door J.Muskee

  Ik heb op m’n iPad 3 een clean instal gedaan,alles werkt perfect volle bak wifi.

 6. door Jan

  Gaat het Apple ooit lukken om een product te lanceren zonder productiefouten? Fijn die lagelonenlanden. Goede kwaliteit zo.

  Hoe duur zijn de nieuwe Ipads nou eigenlijk? Wil er ook een kopen misschien

 7. door Arvid

  Jan is duidelijk een kenner…

 8. door Rey

  Ik zit over cleaninstall na te denken. Gewoon lekker fris weer aan de slag. Weer opnieuw opbouwen.

 9. door Inge

  Ik heb alles van mijn ipad 2 overgezet. Totaal geen problemen alles werkt. Wel al veel apps update gehad. Wifi geen enkel probleem.

 10. door Leon

  Niet alleen iPads, maar sinds dat mijn iPhone 4 op iOS5.1 zit ook problemen met de WiFi verbinding hier, terwijl dit voorheen altijd perfect werktte!

 11. door rob

  177 reacties op 3 miljoen verkochte iPad’s? Vind ik behoorlijk meevallen!

 12. door Netje74

  Ik heb de back up terug van mijn ipad 1. Heb geen wifiproblemen.

 13. door P.

  Dit is natuurlijk een gevolg van Apples eigen manier van werken. Als je een product enorm hypt dan zijn ook alle ogen op je gericht als er ook maar iets fout gaat. 177 reacties op 3 miljoen is minimaal.
  Kan het niet liggen aan het feit dat de router de oude ipad en nieuwe ipad door elkaar gooit??? (ben niet bijzonder ICT-erig). Kan me voorstellen dat dit voor kan komen wanneer je een backup gebruikt…

 14. door Wouter

  Het probleem komt ook voor bij een upgrade naar Lion voor MacOSX. Oplossing van OSXdaily schijnt voor veel gebruikers te werken. OSXdaily

 15. door Flieps

  Origineel geplaatst door Marc
  Wie zetten oude iPad over op nieuwe en wie gaan voor een clean install? Waarom?Ik ben van plan clean install te doen omdat ik zo’n 350 apps op de iPad geinstalleerd (en deels verwijderd heb) en vermoed dat een clean install met een selectie apps een beter werkende iPad op kan leveren dan de hele meuk overplaatsen (incl zaken zoals slecht functiorende wifi). Eens of onzin?

  350 Apps! Dan wordt het zeker tijd voor een grote schoonmaak.

 16. door Robert

  Heb nergens last van met de nieuwe iPad. Eerder het idee dat het wifi bereik hoger is i.p.v. lager…

 17. door Remco

  Origineel geplaatst door Robert
  Heb nergens last van met de nieuwe iPad. Eerder het idee dat het wifi bereik hoger is i.p.v. lager…

  Same here! Ik heb met mijn new iPad op sommige plekken ontvangst waar ik dat met mijn iPad 2 of iPhone 4 niet heb.

 18. door Tommydiamond

  Ook hier gewoon alles overgezet vanaf de iPad 1, geen enkel probleem.

 19. door Joop

  De nieuwe IPad heeft ook last van doorladen bij 100% de IPad zou dan nog een uur doorladen

 20. door Willy

  Om half 10 kan ik hem halen bij Dixons! Joepie en dan vanmiddag playtime!!!! Ik probeer gewoon eerst alles over te zetten. Mocht er dan toch nog problemen komen dan kan ik hem toch altijd met een clean install weer opbouwen.

 21. door iPadiWantIt

  Kan iemand die vandaag de nieuwe ipad heeft gehaald laten weten of hij/zij wel/geen problemen heeft met Wifi?

 22. door Anneke

  Alles overgezet via itunes. Prima wifi met de nieuwe ipad.

 23. door Eric

  Clean install: geen enkel probleem met wifi.

  @iPadiWantIt:

 24. door Ashcat

  Ik had problemen met wifi, ook na herstellen en fabrieksinstellingen werkte het nog niet. Toen de router zelf helemaal uitgezet, daarna weer aan en daarna de iPad opnieuw ingesteld en alles werkt zoals het moet!

 25. door Djodji

  Vandaag mijn nieuwe ipad gekocht, WIFI problemen niet gehad tot nu toe, maar verbinding maken met range extender lukt niet.
  Heeft iemand een oplosseng?

 26. door Liesbeth

  Ook ik heb met mijn ipad3 wifiproblemen.
  Heb een mailtje naar de winkel gestuurd en wacht op antwoord, hebben jullie een oplossing voor mij ?

 27. door Stacey

  Ook ik heb wifi problemen met the new ipad! Elke keer als ik mijn ipad uitzet/meeneem van huis, vergeet hij ons thuis netwerk. Dus elke keer moet ik opnieuw verbinden en opnieuw het wachtwoord invoeren! Erg irritant. Met mijn iphone 4s en hp laptop heb ik nooit enkele problemen gehad. Het is ook net een nieuwe router enz. Ik heb al een paar tips/oplossingen geprobeert die via websites geadviseerd worden, maar niks mocht baten. Ik hoop dat het een softwarematig probleem is en dat bij ios6 alles weg is. Ik heb de Ipad wel in NY america gekocht maar dat mocht geen probleem zijn volgens apple personeel die ik in beide landen heb gesproken. Wie heeft DE OPLOSSING voor mij?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.