‘Aankondiging iPad 3 op 7 maart’

·

ipad-2-achterkantApple zou plannen hebben om de volgende generatie iPad op woensdag 7 maart aan te kondigen. De datum kan kloppen, want 7 maart is een dag waarop geen evenementen zijn gepland in Yerba Buena Center in San Francisco, dezelfde plek waar Apple ook de eerste en tweede generatie iPad aankondigde. Het gerucht is afkomstig van de website iMore, die zich baseert op “een betrouwbare bron die in het verleden ook juiste informatie heeft gegeven”.

De bron bevestigt bovendien eerdere geruchten dat de iPad een Retina Display en een A6-processor zal krijgen. Ook andere geruchtensites (zoals The Loop) hebben laten weten dat 7 maart de meest waarschijnlijke datum is. Of de iPad 3 ook meteen vanaf 7 maart in de winkels ligt, is nog onzeker. The Wall Street Journal heeft er vannacht nog eens aan toegevoegd, dat de iPad 3 voorzien zal zijn van LTE-functionaliteit, een snelle internetverbinding. De Amerikaanse operators AT&T en Verizon zouden erop voorbereid zijn om een 4G-versie van de iPad te verkopen. De wereldwijde dekking van 4G laat echter nog te wensen over. Zo kun je in Nederland nog geen 4G-abonnement afsluiten bij de grote operators. In de VS kan dat wel, maar de dekking is voornamelijk beperkt tot de grote steden. Mocht de iPad 3 geen LTE-ondersteuning krijgen, dan is de iPhone 5 het volgende aangewezen apparaat om LTE-technologie te ondersteunen. Dat toestel wordt in de zomer of het najaar van 2012 verwacht.

ipad-display

Of er ook een quad-core processor in de nieuwe iPad zal zitten, is nog even de vraag. Apple zou een verbeterde en geoptimaliseerde versie van de dual-core ARM Cortex A9 kunnen gebruiken, die ook al deel uitmaakt van de Apple A5-processor. Maar in het verleden zijn in code ook al verwijzingen naar quad-core gevonden. Verdere onzekerheden zijn de aanwezigheid van een 5 of 8 megapixel camera en een HD-frontcamera voor FaceTime. Apple zal de prijs van de componenten laag willen houden, zodat ze de huidige instapprijs van $499/€479 kunnen handhaven. Het is mogelijk dat de iPad 2 als budgetmodel op de markt blijft en dan bijvoorbeeld $399/€379 gaat kosten.

The Wall Street Journal blaast ook het gerucht dat Apple een kleinere variant van de iPad wil maken nieuw leven in. Dit keer is er geen sprake van een 7-inch tablet, maar eentje van 8-inch. Dit zou overeen kunnen komen met geruchten over een 7,85-inch iPad met dezelfde schermresolutie als de iPad 2.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

15 reacties

 1. door Flieps

  Ik ben al aan het sparen!

  Nog altijd erg blij met mijn iPad 1, maar zo langzamerhand draaien de ‘grote apps’ er minder soepel op.

 2. door stardust

  Ik ben van de ipad 1 moeten overschakelen op de ipad2 (omdat hij wat teveel gevallen was), en ik heb het me nooit beklaagd, je voelt het verschil tussen een 1 en 2 serieus, zelfs nog maar bij het lezen van cbr’s. Dus als die 3 uitkomt, zal ik als eerste in de rij staan.

 3. door Claudine

  Ook ik sta te trappelen. Ook ben ik nieuwsgierig of de kleinere i-pad 3 nog op de markt komt en wat het verschil is tussen zijn grotere broer.

 4. door menno

  Ik heb net mijn oude ipad2 32gb nog voor E400 weten te verkopen, dus hoe eerder hoe beter. Ik hoop stiekem ook op 1GB ram, dat zal erg fijn met meerdere tabs open in safari.

 5. door menno

  Overins wordt het maken voor apps voor de ipad3 een uitdaging aangezien mijn huidige monitor bij lange na niet de resolutie van de ip3 heeft. Ik mag dus ook op zoek gaan naar een nieuwe monitor.

 6. door Brian

  Dat zegt nog niet heel veel dat er op de 7e geen evenementen zijn georganiseerd, de week erop zijn er ook diverse dagen dat er geen evenementen georganiseerd zijn. Ik hoop het uiteraar wel.

  Ik heb zelf de iPad 2, alleen als de iPad 3 een betere resolutie heeft dan zal ik er éénte aanschaffen.

 7. door Stef

  Ik hoop het!!
  Heb de 1 nog.. die gaat dan naar mijn vrouw toe en kan ik de 3 mooi gebruiken voor mijn werk :)
  ben toch in florida deze zomer dan neem ik hem gelijk mee.

 8. door Akoni2011

  Ik laat me niet weer opjutten om naar de winkel te hollen
  binnen een jaar.
  Wacht lekker iPad 4 af en koop dan de 3 met korting.

 9. door unoon

  Als ik iets van Apple koop denk ik altijd: oké, hier ga ik heeeel lang mee doen. Maar dan komt er na een jaar weer een nieuwe versie van iets en dan moet ik dat toch weer hebben..

 10. door borgqueenx

  we zouden eens moeten bellen, zeggen dat we graag de 7e een evenement willen houden…..kijken of het dan ook echt kan of dat ze dan niet kunnen wegens onderhoud of dergelijke :P

 11. door Fluiter

  Super ik gebruik hem veel om bladmuziek mee te lezen dus kom maar op met dat retina display

 12. door zx12richard

  Mja kan het niet gewoon de Ipad2S worden? Iedereen verwachtte vorig jaar de iphone5 en het werd de 4s.

 13. door borgqueenx

  Origineel geplaatst door stardust
  Ik ben van de ipad 1 moeten overschakelen op de ipad2 (omdat hij wat teveel gevallen was), en ik heb het me nooit beklaagd, je voelt het verschil tussen een 1 en 2 serieus, zelfs nog maar bij het lezen van cbr’s. Dus als die 3 uitkomt, zal ik als eerste in de rij staan.

  dat ben ik al – de eerste in de rij :D

 14. door Rene

  Ik lig al in mijn slaapzak voor de Dixons…

 15. door Akoni2011

  @Rene:

  Dan dien je wel achteraan in de rij aan te sluiten :)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.