iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Nieuwe versie Apple Store-app laat je inchecken in lokale Apple Store

Apple heeft de officiële Apple Store-app van een update voorzien, waardoor deze nu ondersteuning biedt voor de eerder genoemde incheckfunctie, evenals het reserveren van producten in de Apple Retail Store.

Apple Store-app hoofdschermIn navolging op het gerucht dat Apple zou werken aan een incheckapplicatie voor de Apple Store, is er vandaag een nieuwe versie van de officiële Apple Store-app in de App Store verschenen. Deze gratis applicatie is met name gericht op bezoekers van Apple’s eigen retailwinkels. Met de applicatie is het onder meer mogelijk om met je iPhone te winkelen in de online Apple Store en het maken van afspraken met medewerkers van de Apple Retail Stores.


In de nieuwe versie heeft Apple het nu ook mogelijk gemaakt om aankopen in de online Apple Store te laten graveren of te voorzien van een cadeauverpakking. Daarnaast kun je met de applicatie producten reserveren, die je dan vervolgens in een van Apple’s eigen retailwinkels kunt ophalen. Belangrijkste vernieuwing in de app is de mogelijkheid om in retailwinkels te kunnen inchecken en dan hulp te kunnen vragen.

Zoals we eerder al berichtten kunnen medewerkers van de Apple Store dan zien welke klanten er zijn ingecheckt en of zij hulp nodig hebben. Op basis van je locatie kan de applicatie ook de dichtstbijzijnde Apple Retail Store achterhalen en extra diensten tonen die door de store worden aangeboden. Als je al een afspraak had, wijst de applicatie je middels push notificaties ook op die afspraak en bij welke medewerker je daarvoor terecht kunt. Mocht je bang zijn dat je een afspraak vergeet, dan kun je deze ook meteen aan iCal toevoegen.

Omdat Apple in Nederland geen eigen retailwinkels heeft, is de applicatie in de Nederlandse App Store niet verkrijgbaar.

Via: MacStories

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.