Wi-Fi Sync: je iPod, iPhone of iPad draadloos met iTunes synchroniseren

iPhone-ontwikkelaar Greg Hughes heeft een applicatie gemaakt waarmee je je iPod, iPhone of iPad draadloos met iTunes kunt synchroniseren.

Wi-Fi SynciPhone-ontwikkelaar Greg Hughes heeft een applicatie gemaakt waarmee je draadloos met iTunes kunt synchroniseren. Hij is van plan om het nog deze week bij Apple in te leveren. De applicatie met de toepasselijke naam Wi-Fi Sync synchroniseert je iPod, iPhone of iPad met behulp van Hughes’ eigen software geheel draadloos met iTunes. Draadloos synchroniseren is een veelgehoorde wens van gebruikers waaraan Hughes nu gehoor probeert te geven, al is het de vraag of Apple dat ook zo ziet.

Veel is er nog niet bekend over de applicatie, maar in onderstaande teaservideo laat Hughes met een iPod touch zien hoe het proces in zijn werk gaat. De gebruiker dient de Wi-Fi Sync-client op zijn computer te hebben geïnstalleerd om de iPod te kunnen koppelen. Deze zorgt er vervolgens voor dat de data opgevangen wordt en via het draadloos netwerk naar de iPhone wordt doorgestuurd. Uit de video blijkt dat het toestel slechts eenmalig gekoppeld hoeft te worden. Toekomstige synchronisaties worden automatisch uitgevoerd zodra de applicatie wordt gestart.

Hoewel de mogelijkheid om draadloos te synchroniseren voor velen een welkome toevoeging zal zijn, is het niet waarschijnlijk dat Apple deze applicatie zal goedkeuren. Als Apple een dergelijke mogelijkheid zelf had willen aanbieden, dan hadden ze dat waarschijnlijk al gedaan. Ook spelen beveiliging en snelheid mogelijk een rol in het verhaal. Over de veiligheid van draadloos synchroniseren kun je discussiëren en synchroniseren via USB (2.0) gaat vanzelfsprekend sneller dan over het draadloze netwerk (al is ook dat weer van verschillende factoren afhankelijk).

Aan de andere kant: van Opera Mobile werd ook gezegd dat Apple deze zou afwijzen, maar dit bleek ook niet het geval. Het is dus niet geheel uitgesloten dat de applicatie in de App Store komt. De ontwikkelaar liet op YouTube weten dat Wi-Fi Sync waarschijnlijk aan het einde van deze week zal worden ingediend.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via: TechCrunch

Reacties: 88 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.