Reeder: populaire rss-applicatie eindelijk op de iPad

De RSS-lezer Reeder is klaar voor de iPad. Mooi design, een overzichtelijke interface en veel opties om je artikelen te delen maken het een aantrekkelijke rss-reader.

reeder-ipadReeder-ontwikkelaar Silvio Rizzi heeft ruim de tijd genomen om zijn applicatie voor de iPad aan te passen. Die extra ontwikkeltijd heeft zin gehad, want Reeder voor de iPad heeft een doordacht design gekregen. Reeder is een rss-applicatie voor mensen die met Google Reader willen synchroniseren. Functionaliteit en een overzichtelijke interface zijn eigenschappen waarmee Reeder klanten probeert te trekken. Sinds vannacht is Reeder voor iPad in de App Store te vinden.


Reeder maakt gebruik van een soort dashboard waarop de feeds als rechthoekige documentstapeltjes te zien zijn. Met een pinchbeweging van twee vingers trek je een groepje feeds uit elkaar, waarna ze als een soort overlay op het dashboard verschijnen. Je kunt ze ook gewoon in ‘saaie’ weergave schermvullend bekijken. Open je een rss-feed, dan krijg je een gesplitst scherm, met links de lijst met beschikbare artikelen en rechts het actuele artikel. Wil je het complete artikel lezen, dan tap je even op de titel van het nieuwsbericht.

reeder-ipad

Heb je een website die complete artikelen via de rss-feed aanbiedt, dan is het wellicht makkelijker om in staande weergave (portret) de artikelen door te bladeren: je ziet het artikel dan schermvullend en kunt met een vingerbeweging in de rechterbenedenhoek naar het volgende artikel gaan, alsof je door een tijdschrift bladert. Je kunt de artikelen markeren, versturen en op andere manieren verwerken, zoals Twitter, Instapaper, Google Mobilizer en Delicious. Voor de nieuwsjunks zeker een aanrader.

Helaas moeten mensen die Reeder voor iPhone (€2,39) al hadden aangeschaft opnieuw een aankoop doen: Reeder for iPad wordt niet als universele app aangeboden maar is een losse applicatie. In de Amerikaanse App Store heeft Reeder voor iPad al 271 vijfsterrenwaarderingen gekregen (van de 295), waaruit wel blijkt dat de gebruikers al zeer enthousiast zijn. Eerder schreven we over Early Edition, Headline en NetNewsWire. Ook Pulse (terug van weggeweest) en Netvibes zijn een optie.

Downloaden: Reeder for iPad (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juni 2010 om 13:28
Categorie
Uncategorized

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.