Kannibalisatie door iPad mini ‘overdreven’

Kannibalisatie door de iPad mini is overdreven, vindt analist Katy Huberty van Morgan Stanley. De iPad mini wordt ook veel verkocht aan mensen die nieuw zijn op het iOS-platform.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad met miniUit een onderzoek onder kopers van de iPad mini blijkt dat bijna de helft nieuwe klant is. Geruchten dat de iPad mini zou kannibaliseren op de verkoop van andere Apple-producten zijn daarom overdreven, denken onderzoekers van Morgan Stanley en AlphaWise. De cijfers wijzen uit dat de iPad mini het marktaandeel van Apple sterk kan doen stijgen. Er werden meer dan 1.000 Amerikaanse consumenten ondervraagd. Analist Katy Huberty geeft toe dat de iPad mini een bedreiging is voor de verkoop van het grote model iPad, maar dat er geen sprake is van enorme kannibalisatie. De iPad mini blijkt goed voor 34 procent van de geplande iPad-aankopen.


Wel blijkt de iPad mini iets meer nieuwe klanten aan te trekken dan de grote iPad: bij de iPad mini gaat het om 47 procent van de kopers die nog niet eerder een iOS-apparaat hebben gehad, terwijl bij de grote iPad maar liefst 56 procent van de kopers nog nooit eerder iOS heeft gebruikt. De kannibalisatie is volgens Huberty daarom ‘beheersbaar’. Van de verkochte tablets zal volgend jaar 50% sprake zijn van een iPad. Apple heeft het hoogte retentiepercentage (mensen die bij het merk blijven hangen), namelijk 81%. Concurrenten zijn de Kindle Fire en Samsung-tablets.

alphawise-1

alphawise-2

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.