‘iPhone 6 krijgt 5,5-inch scherm, iWatch gebruikt AMOLED-display’

Schermspecialist DisplaySearch voorspelt dat de iPhone 6 en iPad allebei grotere schermen krijgen. De iWatch krijgt een AMOLED-scherm

iwatchC-on-wristDe iPhone 6 krijgt een scherm van 4,7-inch of 5,5-inch. Dit stelt DisplaySearch in zijn voorspellingen voor 2014. Het 5,5-inch scherm heeft volgens DisplaySearch een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en maakt gebruik van low temperature polysilicon LCD-technologie, die ook te vinden is in de iPhone 5s. De schermspecialist denkt daarnaast dat Apple een flexibel AMOLED-scherm zal gebruiken voor de iWatch, waarmee het display goed om de pols kan worden geplaatst.


Tot slot voorspelt DisplaySearch dat er voor een nieuwe iPad een 12,9-inch scherm zal worden gebruikt met een resolutie van 2732 bij 2048 pixels. Dit sluit aan op eerdere geruchten over een grotere iPad, ook wel de iPad Pro genoemd.

Berichten over een groter iPhone-scherm komen al langere tijd voorbij. Een gelekt frame bleek ook al ruimte te bieden voor een scherm van minstens 4,7-inch groot. Veel iCulture-lezers zouden blij zijn met de nieuwe ontwikkeling: een grotere iPhone bleek onlangs bij velen bovenaan de verlanglijst te staan.

De iWatch zou het eerste Apple-product zijn dat gebruikmaakt van Samsung’s AMOLED-displays. Het horlogescherm is volgens DisplaySearch hooguit 1,6-inch groot en heeft een resolutie van 320 bij 320 pixels, met een pixeldichtheid van 348 of 278 pixels per inch.

DisplaySearch baseert zich op Apple’s productieketen, al is het onduidelijk wat voor bronnen er exact voor de voorspellingen zijn aangehaald. Eerder bleek DisplaySearch echter een aardig idee te hebben van Apple’s schermplannen: in april 2012 wisten de analisten als eerste dat Apple touchpanelen met schermen wilde samenvoegen om de iPhone 5 dunner te maken.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 63 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.