‘Pegatron verlaagt iPhone 5c-productie van 320.000 naar 80.000 stuks per dag’

Apple's productiepartner ProTek (Pegatron) heeft de productie van de iPhone 5c verlaagd van 320.000 naar 80.000 stuks per dag.

iphone 5c groenOpnieuw zijn er tekenen dat de iPhone 5c niet zo populair is als Apple had gehoopt. Producent ProTek (onderdeel van Pegatron) heeft de productie van 320.000 stuks per dag verlaagd naar 80.000 stuks. Dat schrijven Chinese media. Foxconn zou momenteel werken met een nog lagere productie van 8.000 tot 9.000 stuks per dag. Apple geeft zelf geen data over de verhouding tussen de verkochte toestellen, maar uit data van bijvoorbeeld Fiksu blijkt dat het internetgebruik van de iPhone 5s veel hoger ligt dan dat van de iPhone 5c. Het wijst op een verhouding 3:1. Volgens data van Fiksu is 6,4% van de huidige actieve iPhones een 5s, terwijl de 5c goed is voor maar 2,4%. De afgelopen weken is de kloof tussen beide toestellen alleen maar groter geworden. Eerder was de verhouding 2:1.


De grotere belangstelling voor de iPhone 5s is ook merkbaar in de winkels. Voor een iPhone 5s in de gewenste kleur en capaciteit moet je moeite doen, terwijl de iPhone 5c in elke variant ruimschoots aanwezig is. In de online Apple Store kan de iPhone 5c binnen 24 uur verzendklaar worden gemaakt, terwijl je voor de iPhone 5s één tot twee weken moet wachten.

iphone 5c gebruik

Ook in landen waarvoor de iPhone 5c specifiek bedoeld was, zoals China, blijkt de iPhone 5s populairder. De Chinese telecomketen D.Phone meldt dat de iPhone 5s ruim drieënhalf maal zo vaak verkocht wordt als de iPhone 5c. Half oktober rapporteerde The Wall Street Journal al, dat de productie van de iPhone 5c was verlaagd met 20 tot 50 procent. Vanuit China kwamen geluiden dat er sprake was van een halvering. Ook bleek eerder al dat er ruim tweemaal zoveel exemplaren van de iPhone 5s worden verkocht als van de iPhone 5c.

Reacties: 48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.