Welke iOS 7-functies ondersteunt mijn iPhone, iPad of iPod touch?

In deze vergelijking bekijken we welke nieuwe iOS 7-functies precies op welke iPhones, iPads en iPods werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 compatibility

iOS 7 bevat een compleet nieuw uiterlijk en de nodige nieuwe functies, maar net als bij andere iOS-versies blijft de vraag natuurlijk: welke iPhones, iPads en iPods ondersteunen precies alle besproken nieuwigheden? Apple maakte al vrij snel bekend dat je minstens een iPhone 4, iPod touch vijfde generatie of een iPad 2 nodig hebt om de nieuwe iOS-versie te draaien. Niet iedere nieuwe toevoeging draait echter op iedere iDevice. In dit artikel hebben we de belangrijke nieuwe toevoegingen in iOS 7 op een rij gezet, om zo aan te geven welk iOS-apparaat je er exact voor nodig hebt.

Nieuwe functies iOS 7 per iPhone

iPhone september 2013 uitgelijnd

Nieuwe functies iOS 7 per iPod touch

iPod september uitgelijnd

*Alleen met frontcamera.

Nieuwe functies iOS 7 per iPad

iPods vergeleken sept 2013

Het kan zijn dat er later nog meer functies iDevice-specifiek blijken te zijn. De nieuwe iOS in the Car-mogelijkheden die op WWDC werden gepresenteerd zijn pas vanaf 2014 beschikbaar, waardoor het lastig is om te zeggen welke iPhones hierbij gebruikt kunnen worden.

iOS 7 is op het moment voor ontwikkelaars te gebruiken dankzij een vroege testversie. Andere gebruikers kunnen eind dit jaar met de uiteindelijke update aan de slag.

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.