PDF Patcher 2 beveiligt de iPad en iPad 2 tegen het PDF lek

Elke iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.2.1 tot en met de beta's van iOS 5 is kwetsbaar om op afstand volledig te worden overgenomen. Met PDF Patcher 2 kun je jezelf per direct daartegen beschermen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

PDF Patcher 2Of je nu een jailbreak hebt uitgevoerd of niet, élke iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.2.1 tot en met de beta’s van iOS 5 is kwetsbaar voor de PDF-exploit waarmee volledige controle over de iDevices te krijgen is. Voorlopig maakt alleen JailbreakMe.com gebruik van het lek dat aanwezig is in alle meest recente iOS-versies, maar volgens beveiligingsexpert Stefan Esser is het een kwestie van tijd totdat ook tools zoals CANVAS en Metasploit gebruik van het lek zullen maken. Gebruikers die toegang hebben tot Cydia kunnen zichzelf per direct beschermen met PDF Patcher 2 van comex.


Op de website JailbreakMe.com gaat comex expliciet in op eventuele gevaren van het lek in de PDF FreeTypy library. De hacker benadrukt dat hij de kwetsbaarheid niet heeft gemaakt, maar alleen heeft gevonden. De kwetsbaarheid is al een lange tijd aanwezig en kan dus ook al langer door kwaadwillenden misbruikt worden. Door JailbreakMe.com uit te brengen wordt Apple gedwongen om zelf op korte termijn met een patch te komen in de vorm van een nieuwe firmwareversie die de kwetsbaarheid oplost. Tot die tijd zijn gebruikers die de PDF Patcher 2 installeren veiliger dan gebruikers zonder jailbreak.

PDF Patcher 2 is gratis te installeren via de repository van BigBoss.

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.