1Password 4 voor Windows biedt Wi-Fi-sync voor iPhone en iPad

·

1password-windowsVorige week verscheen 1Password 4 op Android, vandaag verschijnt er ook een Windows-versie. Die maakt het nog makkelijk om te zorgen dat je al je moeilijk te raden wachtwoorden op allerlei apparaten beschikbaar is. En omdat onder de iCulture-lezers heel wat mensen zijn die Windows gebruiken, is het logisch dat we ook naar deze release kijken. We schrijven immers ook over de synchronisatie met de Mac. Voor de ontwikkelaars is 1Password 4 voor Windows een grote stap vooruit. Functies zoals favorieten, meerdere kluizen, Wi-Fi-synchronisatie en de nieuwe 1Password Watchtower-dienst zijn allemaal aanwezig. Watchtower houdt in dat de software waarschuwt als je op een site probeert in te loggen, waarmee iets mis is.

Misschien zijn er wachtwoorden gestolen of is er een ander beveiligingsprobleem. Hoe dan ook, als Watchtower in actie komt, kun je beter beslissen of het tijd is om je wachtwoord aan te passen. Er verschenen maar liefst 85 beta’s waarin 374 nieuwe functies zijn verwerkt.

1password-windows-laptop

1P4-Win-new-extensionEén daarvan is de nieuwe browserextensie voor Windows, waarmee je makkelijk items in je kluis kunt zoeken en invullen. Met één klik open je een website en vul je je ingloggegevens in, zonder ze zelf te hoeven onthouden. De Windows-browserextensie is geschikt voor Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, en Opera.

Grootste nadeel van 1Password is altijd de hoge prijs, waardoor mensen liever wachten tot de software een keertje in de aanbieding is. Bij de Windows-versie zal dat waarschijnlijk niet zo snel gebeuren. Mensen die al 1Password voor Windows in 2013 of 2014 hadden gekocht, kunnen gratis upgraden. Voor alle andere klanten geldt er een upgradeprijs van $25. Nieuwe klanten betalen $50 maar gelukkig is er ook nog een budgetoplossing: voor $70 koop je een familiebundel waarmee je 5 personen veilig met wachtwoorden kan laten werken. Ook handig voor bedrijven! 1Password 4 voor Windows is geschikt voor Windows 7 en 8.

Meer info: 1Password 4 voor Windows

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door tom

  Ik heb wel een tip voor de Mac’ers onder ons om de prijs wat te drukken.

  In de Appstore van Apple betaal je € 44,99 voor 1Password.

  Máár je kan ook een licentie via de website van 1Password kopen, waardoor je niet via de Appstore hoeft te kopen.

  Zo’n licentie kost $ 49,99. Als je dit met Paypal betaalt betaal je door de koers maar € 36,78.

  Toch bijna een tientje goedkoper dan in de Appstore, en volkomen legaal / zelfde funcfionaliteit!

 2. door deneve

  vind dit pakket belachelijk duur, gebruik zelf msecure stukken goedkoper en werkt perfect

 3. door Biker

  @deneve: Goede tip thanks. Ik blijf zoeken naar een goedkoper alternatief. Voor een kwart vd prijs had ik de iPhone, iPad, Mac én Windows versie van 1Password gekocht.

 4. door lndividu

  @tom: Nadeel is wel dat een licentie ook maar op één computer geïnstalleerd kan worden. Met de app-store heb je dat probleem niet waardoor ik het op 3 Mac’s heb kunnen installeren.

 5. door Tom

  @lndividu: Dat klopt niet.

  Sane Licensing Model

  A 1Password for Mac single-user license allows you to install and use it on as many Macs as you own. We like to call this our Sane Licensing Model™—there is only one of you, so we think you should need only one license for 1Password for Mac to use it on all your Macs!

  If you are not the only person using 1Password for Mac, then you require additional single-user licenses or a family license for 1Password for Mac.
  Please see this page for specific examples.

  Bron

 6. door Robin

  Keepass icm dropbox is gratis en multiplatform

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.