1Password 4 voor Windows biedt Wi-Fi-sync voor iPhone en iPad

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

1password-windowsVorige week verscheen 1Password 4 op Android, vandaag verschijnt er ook een Windows-versie. Die maakt het nog makkelijk om te zorgen dat je al je moeilijk te raden wachtwoorden op allerlei apparaten beschikbaar is. En omdat onder de iCulture-lezers heel wat mensen zijn die Windows gebruiken, is het logisch dat we ook naar deze release kijken. We schrijven immers ook over de synchronisatie met de Mac. Voor de ontwikkelaars is 1Password 4 voor Windows een grote stap vooruit. Functies zoals favorieten, meerdere kluizen, Wi-Fi-synchronisatie en de nieuwe 1Password Watchtower-dienst zijn allemaal aanwezig. Watchtower houdt in dat de software waarschuwt als je op een site probeert in te loggen, waarmee iets mis is.

Misschien zijn er wachtwoorden gestolen of is er een ander beveiligingsprobleem. Hoe dan ook, als Watchtower in actie komt, kun je beter beslissen of het tijd is om je wachtwoord aan te passen. Er verschenen maar liefst 85 beta’s waarin 374 nieuwe functies zijn verwerkt.

1password-windows-laptop

1P4-Win-new-extensionEén daarvan is de nieuwe browserextensie voor Windows, waarmee je makkelijk items in je kluis kunt zoeken en invullen. Met één klik open je een website en vul je je ingloggegevens in, zonder ze zelf te hoeven onthouden. De Windows-browserextensie is geschikt voor Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, en Opera.

Grootste nadeel van 1Password is altijd de hoge prijs, waardoor mensen liever wachten tot de software een keertje in de aanbieding is. Bij de Windows-versie zal dat waarschijnlijk niet zo snel gebeuren. Mensen die al 1Password voor Windows in 2013 of 2014 hadden gekocht, kunnen gratis upgraden. Voor alle andere klanten geldt er een upgradeprijs van $25. Nieuwe klanten betalen $50 maar gelukkig is er ook nog een budgetoplossing: voor $70 koop je een familiebundel waarmee je 5 personen veilig met wachtwoorden kan laten werken. Ook handig voor bedrijven! 1Password 4 voor Windows is geschikt voor Windows 7 en 8.

Meer info: 1Password 4 voor Windows

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.