Ik speel ook: iPhone-app met 32 variaties voor buiten spelen

Ik speel ook is een iPhone-app met daarin 32 verschillende spellen voor het buiten spelen. Het telt 8 balspellen, 8 variaties op tikkertje, 8 groepsspellen en 8 overige spellen - en dat kunnen er nog meer worden.

Ik speel ook iPhone iPod touch iPad buiten spelenDe app Ik speel ook is niet afkomstig van een overheidsinstantie en behoort niet tot een groter project om kinderen weer aan het bewegen te krijgen omdat er steeds meer sprake is van zwaarlijvigheid onder de doelgroep. Wat het wel is? Een app van Jos Dohle waarin hij 32 spellen die je buiten kunt spelen, op een rij zet en uitlegt. Het traditionele vermaak is opgedeeld in de categorieën balspelen, tikkertje, groepsspel en overige spellen. Eerder verscheen het pakket al als kaartspel bij 1500 basisscholen in Nederland en België.


Ik speel ook iPhone instructiesNiet dat Ik speel ook een ingewikkelde applicatie is, maar als je de app binnenkomt, krijg je wel een uitleg van hoe de app werkt. Elk spel staat beschreven op een kaartje waarop je eerst ziet wat je ervoor nodig hebt, waarna je met een horizontale veeg het kaartje kan omdraaien voor de uitleg van het spel. Die is immer één iPhone-scherm groot en dus lekker beknopt geschreven, al is niet alle uitleg volledig. Wie gooit de volgende bal bij Stand in de Mand, nadat iemand door de benen is gegooid? Op de eerste kant van het kaartje zie je ook tips hoe je het spel moeilijker of makkelijker kan maken.

Ik speel ook biedt acht verschillende spellen per categorie, waarbij het opvalt dat er acht spellen om tikkertje heen zijn bedacht. Het kunnen er zomaar meer worden in een volgende update van de app. Op het hoofdscherm prijkt een knop waarmee je wordt doorgestuurd naar de bijbehorende website om een volledig spelidee aan te leveren. Het lijkt er dus op dat het spel gratis voorzien gaat worden van meer dan 32 ideeën.

Downloaden: Ik speel ook (€0,79, universele app)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.