iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Nederlandse en Belgische locatiegegevens in Siri geactiveerd

In iOS 6 wordt het mogelijk om locatiegegevens in Nederland te zoeken via Siri. Zo kun je zoeken naar 'Alle tankstations in mijn directe omgeving'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

siri nederlands locatieIn iOS 6 is het nu mogelijk om Nederlandse en Belgische locatiegegevens te raadplegen via Siri, zo meldden diverse tipgevers tegenover iPhoneclub. Stel je de vraag om bijvoorbeeld restaurants in de buurt te zoeken, dan antwoordde Siri tot voor kort: “Sorry, I can’t look for restaurants in The Netherlands”. Inmiddels is dat wel mogelijk, zoals de afbeelding hiernaast aantoont. Siri toont de naam en het adres van de gevonden locaties, laat zien hoe ver je moet lopen en hoe de locatie door anderen wordt gewaardeerd. Omdat Siri gebruikmaakt van reviews van de Amerikaanse dienst Yelp kan het voorkomen dat er nog onvoldoende reviews zijn. Het lijkt erop dat de functie onafhankelijk is van de vanavond verschenen iOS 6 beta 4, maar door Apple met een serverinstelling is geactiveerd. In beta 3 werkt de functie namelijk ook, maar volgens meldingen pas sinds eergisteren.


Siri werkt momenteel alleen in het Engels (US, UK, Australië), Frans, Duits en Japans. Vanaf iOS 6 zullen ook Chinees, Koreaans, Italiaans en Spaans worden ondersteund. Het wordt dan ook mogelijk om Siri op de derde generatie iPad te gebruiken.

In iOS 6 is het sinds beta 3 het ook mogelijk om in het Nederlands gesproken navigatie te gebruiken, zoals al eerder bleek. Je krijgt daarbij een Nederlandse stem te horen. Siri is nog niet Nederlandstalig, maar met de locatie- en navigatiefuncties wordt iOS 6 wel veel beter bruikbaar in Nederland en België.

Met dank aan alle tipgevers (en in bijzonder @iGadget voor Nederland en @srobijns voor België) en de gulle inzender van de Nederlandse screenshots.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.