NHG Standaarden: samenvattingskaartjes voor huisartsen op de iPhone

NHG Standaarden biedt huisartsen NHG samenvattingskaartjes op zakformaat. De iPhone-app bevat de richtlijnen die huisartsen moeten volgen.

NHG-StandaardenHet Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. De vereniging heeft een set richtlijnen voor het handelen van huisartsen, genaamd de NHG Standaarden. Deze zijn nu omgezet in een nieuwe iPhone-applicatie, waarbij je aan de hand van samenvattingskaartjes de richtlijnen op zakformaat kunt doorlezen. Je hebt ze daardoor altijd bij de hand. De Standaarden zijn te bekijken per categorie, op alfabet en op nummer, maar de applicatie is ook te doorzoeken. De artikelen kunnen snel vanuit de applicatie opgeslagen en gemaild worden.


De samenvattingskaartjes staan opgeslagen in de applicatie en een internetverbinding is dus niet vereist. De informatie op de kaartjes is dezelfde als je kunt vinden op de website van het NHG en dus zo up to date mogelijk. Wanneer er updates zijn voor kaartjes krijg je hiervan een bericht en worden de kaartjes de volgende keer dat je de app opstart bijgewerkt.

Het is niet mogelijk om de volledige Standaarden te lezen op je iPhone. De iPad-versie beschikt wel over de mogelijkheid om de volledige Standaarden te downloaden.

Downloaden: NHG Standaarden (gratis, universele app)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.