Week Agenda: minimalistische weekagenda van Nederlandse makelij

Week Agenda is een agenda-app van de Nederlandse ontwikkelaar Vincent Verweij die geïnspireerd is door Clear.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Week AgendaNadat eerder een rekenmachine en een weer-applicatie het ontwerp van Clear als uitgangspunt namen, is er nu ook een agenda-app die Clear als inspiratie neemt. De applicatie is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Vincent Verweij. Hij maakte de app uit ergernis over het feit dat er in de standaard agenda-applicatie van Apple nog steeds geen weekoverzicht zit. Ook over de apps die momenteel in de App Store staan is hij niet tevreden en dus besloot hij zelf aan de slag te gaan.


Het ontwerp van de app is duidelijk geïnspireerd door de populaire to-do app Clear. Behalve het kleurenpallet is ook het ontwerp met de langwerpige blokken terug te vinden in Weekly Planner. Waar Clear zich ook onderscheidt door een innovatieve en handige gebruikerservaring, houdt Weekly Planner zich bij de traditionelere manier van besturen. Geen knijpen om een week te sluiten dus, maar gewoon een tik op het weeknummer. Wel is het mogelijk om door weeknummers heen te vegen, door van links naar rechts, of andersom, te wrijven over je scherm.

Je kunt zoeken op week of maand. Vervolgens moet je aangeven of je die week of maand van dit jaar bedoelt, of een afspraak in de toekomst of het verleden wilt toevoegen. Jammer is dat niet gemarkeerd staat welke week het nu is en in welke week je al afspraken hebt staan. Natuurlijk kun je dat bekijken door week voor week na te gaan welke afspraken je hebt, maar een lijstje of een melding bij het weeknummer waren geen overbodige luxe geweest.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een handige functie binnen de applicatie is dat je alle afspraken die in je standaard agenda.app staan direct kunt overzetten naar Week Agenda. Dit is alleen mogelijk wanneer je de app voor het eerst opstart, daarna is de functie verdwenen. Afspraken die de hele dag beslaan in je standaard agenda worden vreemd genoeg niet overgezet. Verder is het ook mogelijk om een melding te krijgen van aankomende opdrachten. Deze kun je instellen via de standaard instellingen.app.

Als alternatief voor deze kalender kun je kijken naar Week Calendar, die ook afspraken per week laat zien.

Downloaden: Week Agenda (€1,59)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.