Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Fotoframe-app Diptic is Apple’s App van de Week

Diptic is een app voor de iPhone en iPod touch waarmee je foto's kan samenvoegen in een frame. Voordat je de collage afmaakt, kan je de foto's voorzien van allerlei aanpassingen en 14 kleurenfilters.

Diptic is Apple’s nieuwe App van de Week. De applicatie waarin je foto’s kan samenvoegen in een lijstje, is daarom een week lang gratis in plaats van voor 79 cent te downloaden. Diptic is niet zomaar de eerste de beste fotoframe-app op de iPhone. In het gigantische aanbod van apps in dit kader, verblijdt Diptic met de mogelijkheid om foto’s te bewerken en te spiegelen voordat je een compilatie maakt.


diptic iphoneJe kiest uit één van de 52 raamwerken en plaatst daar je foto’s in. Afhankelijk van het raamwerk, kan je er twee tot zes foto’s in stoppen. Zo ontstaat een fotocollage die je op diensten als Instagram, Twitter of Facebook kunt publiceren. Alle frames zijn vierkant van karakter, zodat ze bij uitstek geschikt zijn voor plaatsing op de populaire, eerstgenoemde fotonetwerk.

Vanaf de laatste update in juni dit jaar, vind je 14 gratis filters in de app en is er rekening gehouden met hogere fotoresoluties op de iPhone 4S en iPad. De maximumresolutie om foto’s te exporteren is 3264 x 3264. Er werd ook een schudfunctie toegevoegd, om functionaliteit op het scherm te wissen. Heb je een foutje gemaakt, dan is er een resetknop om de helderheid, verzadiging, contrast en kleurtint terug te zetten op de neutraalstand. Het aanpassen van de kleurtint (‘hue’) is trouwens ook voor het eerst mogelijk in deze app.

Downloaden: Diptic (gratis, was €0,79)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.