Tiny Wings 2.0: gratis update – Vliegschool, Retina-ondersteuning, ook voor iPad

Versie 2.0 van Tiny Wings voor de iPhone en iPod touch is uitgebracht en brengt een multiplayer in het spel die je met vier spelers of tegen drie computers kan spelen. Je racet dan over de heuvels heen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tiny Wings HD met multiplayer iPhoneDe nieuwe Tiny Wings die we onlangs aankondigde en op 12 juli zou uitkomen? Dat is geen nieuwe Tiny Wings! Ontwikkelaar Andreas Illiger heeft uit dank voor de fans die het spel en hem zo groot hebben gemaakt, besloten geen losstaande tweede game uit te brengen. In plaats daarvan is er nu een grote gratis update voor Tiny Wings uitgekomen! Versie 2.0 is nu te downloaden en introduceert onder andere de Vliegschool-modus waarin je tegen drie computers racet op 15 verschillende heuvellandschappen. Voor de iPad is Tiny Wings HD (€2,39) met multiplayer sinds vandaag ook beschikbaar. Beide games zijn nu ook Nederlands.


Hintte de teaser van Tiny Wings recentelijk nog naar een gameplay-element met misschien wel muziek erin, daar is er dus technisch gezien niks veranderd aan het spelen van Tiny Wings. Je speelt het miljoenen keren verkochte spelletje nog steeds met één druk op het scherm waarmee het vogeltje zakt. Land je precies in een dal, dan kan je er met het getimed loslaten van de knop zo hard mogelijk uitschieten. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je vooruit spurt en hoe langer het Game Over-scherm uitgesteld wordt. In Tiny Wings 2.0 wordt het gemoedelijke, vredige van die gameplay verstoord, of in ieder geval aangevuld door de Vliegschool-modus.

Tiny Wings iPhone beginschermDaarin kan je racen tegen drie computers. Er is keuze uit 15 verschillende heuvels, hetgeen opmerkelijk is omdat de eilanden in de normale Story-modus van het spel variabel worden opgebouwd. Dat is nu niet zo. Je hebt vaste parcours waarop je constant ziet wie er voor en achter staat. Je mag zelf kiezen met welke kleur je speelt en hoe je jouw vogel noemt.

Behalve de Vliegschool, is Tiny Wings 2.0 ook voorzien van extra scherpe beelden voor het Retina-scherm op de iPhone 4 en iPhone 4S. Je kan het naast in het spel, vooral zien aan de menuteksten die scherper zijn. Een andere grote verandering is iCloud-ondersteuning, en dat is ineens van toepassing omdat de applicatie nu ook op de iPad is te verkrijgen. Het is echter niet zo dat Tiny Wings universeel is geworden. Tiny Wings HD voor de iPad is los te koop en kost 2,39 euro – waarbij die vermeende vrijgevigheid van Illiger ook in twijfel kan worden getrokken. De iPad heeft als grote extra een lokale multiplayer: twee spelers kunnen er in de Vliegschool racen met hun vogels aan elk een schermkant van Apple’s tablet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tiny Wings is een van de populairste spellen ooit op de iPhone. Het is was onze favoriete iPhone game van 2011 en vergaarde maar liefst 5075 recensies in de Nederlandse App Store met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. De update is zoals gezegd dus gratis voor iedereen die het spel al op zijn iPhone of iPod touch had staan.

Downloaden:

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.