Apple dicht update-lek in iOS 6 App Store

Het update-lek in de iOS 6 App Store is door Apple gedicht. Via het lek kon 9to5Mac vroegtijdig zien welke iPhone-apps binnenkort een update uitbrengen.

App Store UpdateGisteren bleek een bug in de App Store van iOS 6 verschillende nog niet uitgebrachte app-updates uit te lekken. Hieruit bleek onder andere dat de officiële Twitter-app binnenkort een forse update krijgt. Apple lijkt de bug inmiddels te hebben opgelost: de te vroeg verschenen App Store-updates zijn niet meer in de App Store te vinden. Waarschijnlijk worden er daarom geen andere updates meer ontdekt via het gat.


Het lek in de App Store zorgde ervoor dat we ons vroegtijdig bewust werden van twee updates van belangrijke apps. Naast Twitter bleek ook Instagram binnenkort een update te krijgen, al ging het bij die tweede slechts om een aantal bugfixes. 9to5Mac ontdekte het lek en maakte er gebruik van om vroegtijdig app-updates te ontdekken.

De App Store heeft de laatste tijd vaker last van problemen. Vorige week zorgde een fout bij Apple’s DRM-servers er nog voor dat een aantal iPhone-app vastliepen nadat je een update had uitgevoerd. Dit probleem kwam niet alleen voor bij iOS 6, zoals bij het App Store-lek wel het geval was. Aangezien iOS 6 zich nog in een bètafase bevindt, is het niet onbegrijpelijk dat er wat problemen mee waren.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.