KRO Koffer: detectives downloaden voor op vakantie

KRO Koffer is een nieuwe iPhone-app van de Publieke Omroep waarin je detectives kan downloaden om offline te bekijken. Na de vervaldatum 14 augustus 2012 worden ze automatisch van de iPhone verwijderd.

KRO Koffer iPhone iPod touch headerGaat de publieke omroep na uitzendingen terugkijken via Uitzending Gemist over naar toepassingen waarin je programma’s kan downloaden voor op reis? De Katholieke Radio Omroep speelt met het idee. In de nieuwe iPhone-app KRO Koffer kan je op de iPhone detectives downloaden zodat je ze later offline kunt zien. De gedownloadde afleveringen kan je bekijken tot 14 augustus; precies in de periode van de zomervakantie.


KRO Koffer aflevering 3 uitlegMomenteel zijn er drie uitzendingen van elk anderhalf uur te downloaden in KRO Koffer; de eerste drie afleveringen uit de serie Scott & Bailey over twee vrouwelijke inspecteurs. De afleveringen worden aangekondigd met een fotootje, de speelduur van het programma en de grootte van het bestand dat je op je iPhone downloadt. Daarbij valt het op dat de derde aflevering 448 MB weegt, tegen ongeveer 740 MB voor de eerste twee. Als je op een aflevering drukt, zie je een beknopte omschrijving van de aflevering. Je kan de uitzendingen niet streamen, maar als ze gedownload zijn, kan je ze wel in de app afspelen. Na de vervaldatum worden ze automatisch verwijderd.

Het downloaden van de afleveringen is gratis in KRO Koffer. Je hebt ook geen lidmaatschap van de KRO nodig om van de app gebruik te maken. Het is niet bekend of er binnenkort meer detectives in de applicatie te downloaden zullen zijn, maar de vermelding van de einddatum tot wanneer je een individuele aflevering kan bekijken, lijkt daar wel op te wijzen.

We hebben de KRO gevraagd of deze iPhone-app een voorbode is van meer toepassingen waarin je uitzendingen kan downloaden, maar daarop nog geen antwoord gekregen.

Downloaden: KRO Koffer (gratis, universele app)

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.