‘Apple wil Duitse tv-fabrikant Loewe overnemen’ (update)

Apple is in gesprek om de Duitse televisiemaker Loewe over te nemen. Loewe boekte in 2011 verlies en Apple wil een eigen HDTV bouwen. Beide bedrijven zouden daardoor goed bij elkaar passen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

loewe tvApple zou in gesprek zijn met de Duitse tv-fabrikant Loewe. Loewe maakt sinds 1929 televisies en brengt daarnaast ook audio- en entertainmentsystemen op de markt. Een beslissing wordt eind komende week verwacht. Een bron meldt dat de financieel adviseur van Loewe heeft geadviseerd om de deal door te laten gaan. Kenmerkend voor de televisies van Loewe is de minimalistische stijl, wat goed bij Apple zou passen. De producten worden ondanks moeilijke marktomstandigheden nog steeds in Duitsland gemaakt. Loewe zag de verkoop afgelopen jaar met 11 procent dalen en boekte een verlies van 10,5 miljoen euro.


De definitieve beslissing wordt intern op uiterlijk 18 mei bekendgemaakt. Ook wordt er al een bedrag genoemd: Apple zou 87,3 miljoen euro over hebben voor het Duitse bedrijf. De huidige marktwaarde op basis van de aandelenkoers is 58,79 miljoen. Aandeelhouders van Loewe zijn onder andere Sharp (28,83 procent) en LaCie (11,17 procent). Er werken zo’n duizend mensen bij Loewe, verspreid over 50 landen wereldwijd.

loewe_reference_system

Apple zou Loewe kunnen gebruiken om een eigen HDTV op de markt te brengen. Er is intern bij Loewe al ervaring met Apple-producten. Zo maken ze de AirSpeaker (een AirPlay-audiosysteem), de SoundBox en een reeks producten met iPod-dock. Je kunt met de Loewe Assist Media-app de iPad gebruiken als afstandsbediening voor je huisentertainmentsysteem of smart-tv. Voor de iPhone is er de app Loewe Internetradio (€4,99) die ook in het Nederlands verkrijgbaar is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

loewe invisio

Update: Loewe ontkent dat er een aanbod van Apple ligt. Een woordvoerder benaderde de Duitse site Heise om aan te geven dat er niets aan de hand is.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.