Mijlpaal: Angry Birds 1 miljard keer gedownload

Het bekende mobiele spelletje Angry Birds is vandaag 1 miljard keer gedownload. Bij dit cijfer zijn alle versies van Angry Birds voor alle platformen bij elkaar opgeteld.

Angry BirdsRovio heeft vandaag bekendgemaakt dat Angry Birds 1 miljard keer is gedownload. Deze downloads werden niet alleen gemaakt op de iPhone: het spel is ook verkrijgbaar voor een aantal andere platformen, waaronder Android, Google Chrome en de Mac. Rovio heeft voor de mijlpaal de cijfers van Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio en Angry Birds Space bij elkaar opgeteld.


In een korte video viert Rovio de nieuwe mijlpaal. Aan het einde van de clip wordt er ook gehint naar iets nieuws, waarna je kort een geanimeerd personage te zien krijgt. Dit heeft wellicht te maken met de eerder besproken Angry Birds-animatieserie. De productie van deze tekenfilm zou in 2011 zijn begonnen.

Angry Birds bleek eerder nog 75,4 miljoen dollar omzet te hebben gemaakt in 2011. 48 miljoen hiervan was winst voor het bedrijf. Rovio zou zich klaarmaken om binnenkort naar de beurs te stappen.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)
Downloaden: Angry Birds Space (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.