TomTom Flitsers: op de hoogte van flitsers en flitspalen op de iPhone

De Nederlandse fabrikant van navigatiesoftware TomTom heeft de nieuwe iPhone-app TomTom Flitsers uitgebracht. Door een abonnement af te sluiten op de dienst, word je onderweg altijd op de hoogte gehouden van flitsers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TomTom Flitsers iPhoneDe Nederlandse fabrikant van navigatieystemen TomTom heeft in navolging van verschillende navigatie-apps, een applicatie speciaal voor flitsers uitgebracht op de iPhone. Met de app TomTom Flitsers word je onderweg gewaarschuwd voor vaste en mobiele snelheidscamera’s. Ook zie je aan de kleur in de app of je te hard rijdt en krijg je daar een optioneel waarschuwingsseintje voor, een functie die navigatiesystemen van TomTom ook hebben. Het verschil is dat TomTom Flitsers gratis is te downloaden, al moet je wel een abonnement afsluiten om de dienst te kunnen gebruiken.


TomTom Flitsers oranje iets te snelJe kan TomTom Flitsers de gehele eerste maand lang proberen voor 1,59 euro, een schijntje als je te vaak een boete pakt omdat je de toegestane maximumsnelheid overtreedt. TomTom claimt dat 95 procent van de vaste flitsers op de weg verwerkt is in de applicatie. En ook als je een bocht neemt of afslaat in een andere rijrichting, weet de app je naar eigen zeggen te waarschuwen. Een gemeenschap van 1,6 miljoen gebruikers in 15 landen moet ervoor zorgen dat de informatie up-to-date is.

In de introductieperiode van de eerste maand kan je ook een jaarabonnement afsluiten voor 18,99 euro. Na mei wordt de dienst een stuk duurder om te gebruiken. Je schaft dan een maand lang waarschuwingen aan voor 4,99 euro en een jaar voor 29,99 euro. Dat zijn forse prijzen in vergelijking met de talrijke concurrentie. Zowel Flitsers.mobi, Flitsmeister, FlitsNav als Flitsdog brengen een soortgelijke dienst voor (nagenoeg) geen geld. Mark Huijnen, marketing manager mobile bij TomTom, formuleert aan iPhoneclub wat de app volgens TomTom extra biedt ten opzichte van de concurrentie:

Onze waarschuwingen zijn zeer nauwkeurig. Je krijgt minder valse meldingen omdat wij zowel de positie van de bestuurder als van de flitspaal op het wegennet matchen. We waarschuwen je alleen als je daadwerkelijk op de weg bevindt waar de flitspaal staat, en niet een of andere ventweg of paralelle weg. Onze app waarschuwt ook voor flitspalen die plots op je route kunnen komen na het nemen van een afslag. Hierdoor hoeven gebruikers niet op het laatste moment op de rem als ze idd de afslag nemen. Daarnaast ondersteunt onze app ook trajectcontroles, waardoor je gemiddelde snelheid nauwkeurig wordt gemeten.

Downloaden: TomTom Flitsers Benelux (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=8Rp2wWpG3v0

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.