AppMatch: memory spelen met app-iconen

Een potje memory met de iconen van apps uit de App Store als kaartjes. Dat is in één zin AppMatch. AppMatch is gemaakt door drie jonge ontwikkelaars, die veel moeite moesten doen om het spel uiteindelijk in de App Store te krijgen.

AppMatchEen potje memory spelen met de iconen van bekende iPhone-apps als kaartjes. Dat is heel simpel gezegd het idee achter AppMatch. Je kunt het spel op verschillende moeilijkheidsniveau’s spelen en je score wordt nauwkeurig bijgehouden via Game Center. Tijdens het spelen kun je power-ups verdienen en achievements behalen; daarnaast zitten er verschillende easter eggs in het spel. De apps waarvan je de iconen tegenkomt, kun je na het spelen eventueel downloaden uit de App Store.


Het spel is ontwikkeld door drie jonge Nederlandse ontwikkelaars: Damiaan Twelker, Midas Kwant en Yakim van Zuijlen. Ze hadden flink veel moeite om hun app in de App Store te krijgen. Apple weigerde de app, omdat de iconen met ronde hoekjes voor verwarring zouden kunnen zorgen. Het leek teveel op de standaard interface van iOS zelf. Uiteindelijk is het toch gelukt om met de ronde iconen te werken en de app goedgekeurd te krijgen.

Maar daarvoor moesten ook nog andere problemen worden opgelost, vertelt Midas Kwant:

De iconen van de apps die standaard op je iPhone staan, zaten in eerste instantie in het spel. Dat was iets waar Apple niet blij van werd, dus die zijn eruit. Daarnaast haalden we de iconen van de apps automatisch op uit de App Store, maar dat mocht niet van Apple dus nu hebben we ze lokaal in de app gestopt. Er zitten nu zo’n 140 apps in, maar we blijven updaten met nieuwe.

Ook de naam van het spel gaf problemen. AppMatch heette namelijk eigenlijk App Memory, maar Ravensburger heeft de merknaam memory in handen. Gelukkig hebben de makers zich niet door al die tegenslagen uit het veld laten slaan en is de app na een naamswijziging en flink wat wijzigingen uiteindelijk in de App Store terechtgekomen.

Downloaden: AppMatch (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 mei 2012 om 8:27
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.