Apple wil Apple ID’s beter beschermen met beveiligingsvraag

Apple stelt steeds vaker een extra beveiligingsvraag aan gebruikers met een Apple ID. Ook moet er een extra e-mailadres worden ingevoerd. De

apple id beveiligingsvraagApple lijkt de beveiliging van Apple ID’s te willen verbeteren. Mensen die bij iTunes of op een iOS-apparaat inloggen met hun Apple-account, krijgen een melding om een beveiligingsvraag in te vullen. Ook moeten ze een alternatief e-mailadres opgeven om in geval van calamiteiten toch nog toegang te krijgen tot het accounts. De meldingen blijken bij nader onderzoek van Apple afkomstig, al heeft Apple het nog niet officieel bevestigd.


De beveiligingsmelding verschijnt niet bij iedereen, maar uit berichten op het Apple-forum blijkt dat de melding de afgelopen 24 uur gaandeweg bij steeds meer mensen is verschenen. Apple kampt al langere tijd met het probleem dat App Store-accounts worden gehackt, waardoor gebruikers worden opgezadeld met aankopen die ze niet zelf hebben gedaan. Ook worden de gehackte accounts gebruikt om de downloadcijfers van bepaalde apps op te krikken. Overigens krijgen we bij iPhoneclub veel meer meldingen van gebruikers over vreemde transacties op hun Click and Buy-account, dan bij iTunes zelf.

Via: The Next Web

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.