Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iOS game-update: Dinosaur Assassin, CitiRacing, releasedatum Pocket Heroes en koopjes

Dinosaur Assassin is een uiterst merkwaardig spel voor de iPhone en iPod touch. Het laat je in grote, open omgevingen dinosaurussen zoeken en vermoeden, waarbij je ook gewoon op de motor kunt stappen.

GU WO Dinosaur Assassin iPhone iPod touchOh Godzijdank, hou eraan vast: er is ook gewoon een vertrouwd spelconcept in deze game-update. Dat is CitiRacing, een ongekend vrolijk racespelletje waarin je door zonnige straten en stegen scheurt om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, of voor jezelf of tegen vijf vrienden. Zo gewoon is Pocket Heroes niet. Dat is een RPG waarin spelers verschillende rollen aannemen en via een Wordfeud-multiplayer mét elkaar ten strijde trekken. En Dinosaur Assassin. Nou…

Oud ontmoet nieuw: Pocket Heroes komt

We waren hem, mede door zijn nietszeggende standaardnaam eigenlijk al helemaal vergeten. Toch schreven we een erg ruim half jaar geleden al over Pocket Heroes. Dat is een nog steeds niet uitgebracht spelletje waarin je ouderwets in pixelstijl met een groep magiërs en strijders kerkers doorkruist… verbonden met het online multiplayer-principe van Wordfeud. Het is net als juni 2011 nog steeds een spel waar we aardig wat van verwachten en dat komt door het originele concept. In Pocket Heroes vecht je namelijk niet tegen elkaar, maar probeer je met elkaar te overleven. Elke speler krijgt in een beurt ruimte om een aantal handelingen te doen. Je kan daarbij denken aan stappen zetten, medespelers levensenergie schenken, een schat veroveren en tegenstanders aanvallen. Als je beurt voorbij is, is de volgende speler aan de beurt. We hebben geen idee of het leuk zal zijn in de praktijk, maar het is een fascinerend spelidee. De trailer die hieronder staat, wordt nog altijd betiteld als een vroege versie. Toch is het grote nieuws van vandaag dat Pocket Heroes een concrete lanceringsdatum heeft gekregen. 11 Mei. Dan moet Pocket Heroes verschijnen voor 1,59 euro.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hoeken door steegjes: CitiRacing

GU WO CitiRacing iPhone iPod touchCitiRacing is zomers. We worden er vrolijk van, terwijl we voor de zoveelste keer op de iPhone met een autootje van bovenaf bekeken op een racebaan slingeren. Dat heeft te maken met de ongeremd vrolijke presentatie en muziek. CitiRacing telt in totaal 45 verschillende racebanen die soms tot aan de nok toe vol met leuke sluiproutes zitten, maar zelfs als je op de sneeuw scheurt, lijkt de zon nog fel te schijnen in het spel. Ook de elf auto’s waarin je plaats kan nemen zijn grappig getekend – alleen de kenner zal er in de verte bijvoorbeeld nog een Mustang uithalen qua ontwerp. Gelukkig teert het spel niet alleen op hoe het eruit ziet. CitiRacing heeft drie speltypes. In de Championship modus werk je jezelf naar de top en moet je het hoogst op klassementen eindigen, in de Single Race modus rijd je een tussendoor-race en dan is er een Hot Lap-modus waarin je het opneemt tegen je eigen recordtijd. Zeiden we je eigen recordtijd? Via GameCenter kan je ook de rondetijden van vrienden en onbekenden downloaden om tegen te racen om alsmaar beter in het spel te worden. Dan kan weer handig uitkomen als je de koppen bij elkaar steekt en met zijn zessen via het lokale Wi-Fi netwerk of Bluetooth tegen elkaar racet. Nu nog een online multiplayer en Citiracing is helemaal af.
Downloaden: CitiRacing (€2,39, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=YWWUWY52LdI

Trailer van de Dag: Dinosaur Assassin

Huh, wat? Hahaha! Echt?
Downloaden: Dinosaur Assassin (€1,59)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Elke dag zijn er smeuïge aanbiedingen als je van games houdt en over een iPhone of iPod touch beschikt. De leukste van vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.