Safari voor iOS bevat phishinglek

Een lek in Safari voor iOS maakt het mogelijk voor phishing-sites om een alternatief website-adres te laten zien. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie raadt iPhone-gebruikers aan om voorzichtig te zijn.

SafariVolgens het Ministerie van Veiligheid en Justitie zit er een lek in Safari voor iOS, waardoor het mogelijk is voor een website om het adres van een andere site te tonen. Dit lek kan gebruikt worden door phishing sites, waarop een website van bijvoorbeeld een bank wordt nagemaakt om jou zover te krijgen in te loggen met je gegevens.


Er is op het moment nog geen fix voor het beveiligingslek. iPhone-gebruikers worden aangeraden om extra goed op te letten bij het bezoeken van websites. Websites die verkorte url’s gebruiken zouden mogelijk phishing-sites kunnen zijn. Twijfel je, dan kun je altijd de url van een site zelf in de adresbalk tikken om zeker van je zaak te zijn.

Het lek is in ieder geval aanwezig in iOS 5.1. Tests van Webwereld wijzen uit dat ook iOS 5.0.1 en iOS 4.2.1 kwetsbaar zijn. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op het lek, waardoor het ook niet duidelijk is wanneer er een mogelijke fix zal verschijnen.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.