Coëlho: Zakwoordenboek der Geneeskunde op de iPhone

Het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde is verkrijgbaar op de iPhone en iPod touch. Zo zijn alle 40.000 medische termen, medische voegsels en referentiewaarden altijd offline binnen handbereik.

Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde iPhone iPod touchDe dertigste druk van het medische woordenboek Coëlho is niet alleen onlangs op papier verschenen, maar ook als handige applicatie op de iPhone. Coëlho – Zakwoordenboek der Geneeskunde bevat 40.000 medische termen die je offline en dus overal kan raadplegen. De app is bedoeld voor medische vakmensen en medici in spe, niet voor patiënten. De eerste druk van het woordenboek verscheen in 1946 en sindsdien is het een van de toptitels uit het boekenportfolio van Elesevier Gezondheidszorg.


Er zijn drie secties die er toe doen in de app. Met het woordenboek zoek je in drie verschillende tabbladen op medische termen, synoniemen of de gehele Coëlho. Ook een deel van het woord is al toereikend om alle aanverwante resultaten op het scherm te krijgen. Een andere sectie is Voegsels: een alfabetische lijst met delen van medische woorden die je begrippen laten begrijpen en ontleden. Staat er ‘agog-‘ voor een begrip, dan is er sprake van een voortdrijvende actie. En ‘Hypo-‘ staat bijvoorbeeld voor een verminderde waarde. Ook deze sectie heeft bovenin het scherm een welkome zoekbalk. Ook kan je met letters aan de rechterkant van het scherm snel naar een letter toe.

Voor de sectie Waarden word je verzocht de iPhone te kantelen naar landscape-modus en het wordt snel duidelijk waarom. De sectie bevat een groot overzicht van referentiewaarden van allerlei stoffen en bestanddelen. Die staan allen in overzichtelijke tabellen die niet goed worden weergegeven als je de iPhone rechtop houdt.

Coëlho is een uitgebreid woordenboek voor medische termen. Wat het af maakt, is dat recente zoekopdrachten worden onthouden. Ook kan je verwijzingen naar synoniemen en soortgelijke termen meteen selecteren om ernaar toe te gaan. Zo neem je snel de totale betekenis van een woord op.

Downloaden: Coëlho (€29,99)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.