Spelregels: instructies voor kaartspellen en bordspellen op zak

De regels van meer dan 50 sporten, 40 bordspellen en 20 kaartspellen vind je in de iPhone-app Spelregels van de Nederlandse ontwikkelaar Inlusion. Er is een mailadres waarop je extra regels kan indienen of verzoeken.

Spelregels iPhone iPod touch iPad appDe Nederlandse ontwikkelaar Inlusion heeft een aardige niche gevonden in de App Store. Het gaat voor de iPhone en iPad constant op zoek naar handzame overzichten over een specifiek onderwerp. Zo kwam Inlusion eerder al met de apps Verkeersborden en de Vlekkenwijzer voor de iPhone. De nieuwste in de reeks heet Spelregels. In een fraai ‘lederen-look’ jasje praat de app je bij over ruim 50 sportregels, 40 bordspelregels en 20 kaartspelregels. Voor suggesties en tips van nog meer spellen staat de ontwikkelaar open.


In het tabblad Informatie staat een mailadres vermeld als je een spel weet of hebt waarvan je graag de spelregels in de applicatie ziet terugkomen. Dat zal vermoedelijk vooral het geval bij bord- en kaartspellen. Spelregels biljartDaarvan zijn er in totaal meer dan zestig, maar het arsenaal aan spellen en varianten erop is natuurlijk zo groot, dat Spelregels nog geen totaalplaatje biedt. De gangbare spellen ontbreken natuurlijk niet. Zo vind je in de sectie Bordspellen de regels van onder andere Kolonisten van Catan, Mens erger je niet, Dokter Bibber, Carcassonne, Risk, Scrabble, Pictionairy, Stratego en Trivial Pursuit. Bij kaarten ontbreken ook Presidenten, Reducieten, Toepen, Koehandel en Bonken niet, naast andere gebruikelijke en minder gebruikelijke speltypes. Met ruim 50 sporten, zijn daar alle bekende varianten van de partij.

De applicatie ziet er sjiek uit met zijn zwart-bruine uiterlijk en gele details. Elke uitlegpagina toont bovenaan een foto, gevolgd door de spelregels die keurig zijn onderverdeeld in tussenkoppen. Zo tref je bij Voetbal vier alinea’s over de buitenspelval en uitzonderingen erop. Op elk overzicht vindt je bovenaan in beeld een zoekfunctie waarmee je snel kan zoeken. Voor de speler die nieuwe spellen wil leren kennen aan de hand van de app, ontbreekt helaas een spelersindicatie meteen naast de naam van een spel. Het is afhankelijk van de tekst hoe snel het spelersaantal naar voren komt. Bij Eenendertigen wordt er bijvoorbeeld helemaal niet van het aantal mogelijke spelers gerept. Zo kan Spelregels nog wel iets duidelijker.

Downloaden: Spelregels (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.