‘Reclames Facebook-app lijken op die in Twitter-app’

De iPhone-app van Facebook zal reclameberichten krijgen die erg lijken op die in de Twitter-app. Dit beweert AllThingsD, op basis van bepaalde gelekte marketingdocumenten.

Facebook iPhoneNadat verschillende sites er achter kwamen dat Facebook van plan is om binnenkort reclame in zijn app te laten zien, heeft AllThingsD nu interne marketingdocumenten van Facebook bemachtigd. Hierin wordt een reclamemodel beschreven waarbij adverteerders berichten voor het sociale netwerk zijn mobiele versie aanbieden. Het advertentiemodel lijkt erg op die van de officiële Twitter-app, die eerder deze week reclame bleek te krijgen.


AllThingsD beschrijft hoe adverteerders “content” voor Facebook maken, die aangeboden kan worden in de nieuwsfeed van gebruikers op de computer en mobiele apparaten. Omdat de reclame lijkt op gewone Facebook-berichten, past hij beter binnen de app.

Afgelopen december hoorden wij voor het eerst dat Facebook reclame in de Facebook-app wilde laten zien. Ook in februari kwam het gerucht weer voorbij. Allebei de bronnen beweerden dat we vanaf maart de advertenties kunnen verwachten.

De reclameberichten zouden ervoor kunnen zorgen dat Facebook geld verdient aan de gratis iPhone-app. Facebook toont al langer reclames op zijn gewone website.

Downloaden: Facebook (gratis)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.