Frustr8tor: Nederlandse hersenkraker van Marc Overmars op de iPhone

Frust8tor is een nieuwe breinbreker voor de iPhone, iPod touch en iPad van de Nederlanders Marc Overmars en Albert Eckhardt. De beroemde voetballer laat je flink zweten in 68 puzzels van het Spel van het Jaar 2007.

Frustr8tor iPhone speelveldHet Nederlandse puzzelspel Frustr8tor heeft al een succesvolle carrière als bordspel achter de rug. De breinbreker van Albert Eckhardt en de beroemde voetballer Marc Overmars won de Spel van het Jaar-prijs in 2007 en verkocht in totaal al 200.000 stuks. Voor de iPhone-app lonkt opnieuw succes. De hoge beoordelingen in de App Store moet je niet te serieus nemen, want die zijn niet geschreven door appgebruikers met een geloofwaardig trackrecord. De bedoeling is hetzelfde gebleven: zet alle bolletjes op het veld. Geen van de bolletjes mag op dezelfde verticale, horizontale of diagonale lijn als een ander bolletje staan. Je zou de bedoeling ook gewoon kunnen omschrijven als hersenkraker. Frustr8tor is zelfs al eens ingezet op een ‘Wereldwijde Wiskunde Wedstrijd’ voor kinderen van 8 tot en met 18 jaar, om alvast een voorproefje te geven van het niveau dat je mag verwachten.


De iPhone-app verdeelt de uitdaging over drie speltypes. Je kan oefenen in 8 levels met relatief kleine velden, er zijn 28 klassieke levels en er zijn 32 nieuwe uitdagingen met vaststaande balletjes die het spel ten dele vastzetten. Elk zijn ze weer onderverdeeld in de niveau’s Novice en Expert.

Als je Frustr8tor nog nooit eerder speelde, vereist zelfs de eerste puzzel al het nodige denkwerk. De oefen- en klassieke levels hebben standaard roze en gele bolletjes. De roze staan vast, de gele mag je verschuiven en moet je zo ten opzichte van elkaar opstellen dat ze niet in de directe lijn staan van elk ander bolletje. Voor de latere uitdagingen staat al snel een kwartier. De tijd wordt onderin beeld bijgehouden en springt onverbiddelijk vijf minuten omhoog als je een hint vraagt. Met de hint zie je welke balletjes op dat moment al goed staan. Die worden dan groen, net zoals alle bolletjes dat worden als je een level hebt gehaald. Helaas liggen de kleuren groen en geel erg dicht bij elkaar. Het zorgt voor een eigen stijl van Frustr8tor maar maakt het spel onmogelijk voor kleurenblinden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Frustr8tor is een uiterst uitgedacht en fraai aangeklede breinbreker van Nederlandse bodem. Met 68 uitdagingen moet het garant staan voor heel wat verloren uren.

Downloaden: Frust8tor (€1,59, universele app)

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.