BezwaarWOZ: gratis bezwaar maken tegen WOZ-beschikking

BewaarWOZ is een volledig gratis iPhone-app waarmee je eenvoudig kan aangeven dat de WOZ waarde van je woning te hoog is ingeschat. Je tekent bezwaar aan via de applicatie en betaalt geen cent aan procedurekosten.

BewaarWOZ gratis bezwaar tegen WOZ waardeAan het begin van elk jaar krijgt elke Nederlandse huiseigenaar te maken met de WOZ-beschikking van de gemeente. Daarin staat de waarde van je woning of andere onroerende zaken, zoals die door de gemeente wordt toegekend. Die waarde geldt als basis voor de onroerende zaakbelasting, de inkomstenbelasting, erfbelasting en de waterschapsheffing dus het is van redelijk belang dat je waarde goed wordt ingeschat. Als de WOZ-waarde volgens jou te hoog is bepaald, kan je met de iPhone-app BezwaarWOZ gratis bezwaar indienen via professionele juristen.


Dit keer zit er eens niet een addertje onder het gras: BezwaarWOZ is echt helemaal gratis. Als je gelijk krijgt, zijn de kosten van het beroep voor de gemeente, en als je niet in het gelijk wordt gesteld, zijn de kosten voor de rekening van BezwaarWOZ.

Met de applicatie kan je eenvoudig je WOZ-waarde verlagen als je vindt dat dat nodig is. Dat wordt nog eens uitgelegd in het Uitleg-tabblad. Je vult persoonlijke (huis)gegevens in om een dossier aan te maken en vervolgens lees je in de instructies welke stappen je zelf moet ondernemen. Stukken die je erbij aanlevert, kan je ter plekke schieten met de camera of versturen vanuit het fotoalbum van de iPhone. Je hebt dus geen scanner en een paperwinkel nodig buiten de applicatie.

Downloaden: BezwaarWOZ (gratis)

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.