Apple kiest Instagram en Tiny Wings als beste app en game van 2011

Apple heeft de beste apps van 2011 gekozen. In iTunes Rewind vind je veel bekende namen zoals Instagram en TinyWings, maar ook onbekenden zoals

itunes-rewind-2011Apple heeft – net als voorgaande jaren – de beste apps en games van het afgelopen jaar gekozen. In iTunes Rewind 2011 krijg je te zien wat volgens medewerkers van Apple aan te raden apps zijn in 21 categorieën. Als game van het jaar kwam niet Wordfeud maar Tiny Wings uit de bus. Als beste iPhone-app werd Instagram gekozen en dé bestseller van het jaar bleek WhatsApp Messenger. De twee grootste melkkoeien zijn eigendom van TomTom: TomTom Europa en West-Europa staan bovenaan in de lijst van apps die het meest hebben opgebracht.


Blader je door de categorieën, dan wordt al snel duidelijk dat er ook heel wat onbekende apps tussen zitten. Wie heeft wel eens van VidRhythm, Aadje Piraatje of Biophilia gehoord? Er valt dus ook nog genoeg nieuws te ontdekken in de lijst met winnaars en finalisten. Vorig jaar stonden trouwens Hipstamatic en Angry Birds bovenin de lijst.

Hieronder de lijst met apps die Apple ook interessant vond:

Hieronder enkele aanraders per categorie:

Het complete overzicht is te vinden in iTunes: iTunes Rewind 2011.

De keuze kan in andere landen trouwens afwijkend zijn: in de VS is bijvoorbeeld Tiny Tower de beste game, maar ging de prijs voor de beste app wel naar Instagram.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.