iPhone-gamecontroller iControlpad is na drie jaar wachten eindelijk te koop

De iControlpad is af. Deze gamecontroller kun je een iPhone in haken, om op die manier fysieke gameknoppen te gebruiken. Het apparaat werkt met bluetooth en ondersteunt ook een aantal Android-telefoons.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Na drie jaar is de iControlpad er eindelijk. De controller zorgt ervoor dat je fysieke knoppen bij je iPhone games kunt gebruiken.Al drie jaar lang schrijven we over de iControlpad, de plastic controller die je aan je iPhone koppelt om makkelijker te gamen. In februari 2010 begon kennelijk al de massaproductie van het accessoire, maar nu is het dan toch eindelijk zover: hij is helemaal af. Het moet makkelijk voor ontwikkelaars zijn om ondersteuning voor de iControlpad in spellen te implementeren.


Je haakt je iPhone tussen de twee spalken bovenaan de controller om ervoor te zorgen dat hij goed op zijn plek blijft. Je hoeft hem niet aan te sluiten via de 10-pins 30-pins connector: alle communicatie gaat via Bluetooth. Om ervoor te zorgen dat de iPhone het apparaat oppikt wordt hij geïdentificeerd als Bluetooth-toetsenbord. Ontwikkelaars kunnen makkelijk de gebruikte toetsenbordknoppen in hun game implementeren en zo het spel ermee draaiende krijgen.

De gamepad past het beste om alle iPhone-modellen, maar ook andere apparaten kunnen hem gebruiken. Sommige hiervan hebben extra vulling nodig om ervoor te zorgen dat ze er niet uitvallen. Deze toestellen worden ondersteund:

  • iPod touch
  • Motorola Backflip
  • LG Optimus S
  • LG Ally
  • Blackberry Torch
  • Samsung Intercept
  • HTC Dream
  • T-Mobile G1
  • Era G1

In de drie jaar dat er aan de iControlpad gewerkt is, hebben de ontwikkelaars er het nodige aan veranderd. Het apparaat omhulde eerst de gehele iPhone en maakte gebruik van de 10-pins connector, maar dit bleek problemen te veroorzaken. Uiteindelijk is er gekozen voor Bluetooth om zo meerdere (en mogelijk toekomstige) apparaten te ondersteunen. Hij werkt op het moment vooral met emulators zoals psx4iphone (jailbreak), gemaakt door ZodTTD, die ook verantwoordelijk voor de controller is.

De losse controller is te koop voor €38,99 of voor €48,99 met rubberen zijkanten. Bestellen kan op iControlpad.com.

Update 20:40 uur: Prijs- en bestelinformatie toegevoegd.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.