128GB iPad 4 nu verkrijgbaar in Apple Store

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ipad 4 dossier plaatje
Apple is vandaag gestart met de verkoop van de 128GB iPad met retinascherm. De nieuwe iPad is eigenlijk niet meer dan een uitbreiding van de bestaande vierde generatie iPad-lijn, die sinds november 2012 verkrijgbaar is. De 128GB iPad 4 is verzendklaar binnen 1 tot 3 werkdagen en kan nog deze week voor €805 op je deurmat liggen.

Eind januari werd voor het eerst bekend dat er een iOS-apparaat met 128GB opslag aan zat te komen. Die informatie was te achterhalen uit iOS-code. Twee dagen later kondigde Apple de 128GB iPad aan.

De adviesprijzen zijn nu als volgt:

AanbiederModel iPad AirPrijs (euro's)Meer info
apple store klein logo16GB Wi-Fi479Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi569Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi659Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi749Bekijken
apple store klein logo16GB Wi-Fi + 4G599Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi + 4G689Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi + 4G779Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi + 4G869Bekijken

Apple lijkt zich met de 128GB iPad vooral te richten op professionals: mensen die grote hoeveelheden foto’s, video’s of naslagwerken met zich mee moeten dragen. Denk daarbij aan artsen, juristen en architecten. Ook ontwerpers, mensen die films willen bewerken op hun iPad, fotografen, modeontwerpers en wetenschappers. Of piloten, die hun electronic flightbag met kaarten en naslagwerken tegenwoordig op een iPad meenemen. Kortom: allerlei beroepen waarbij je flink wat grafisch materiaal of handboeken nodig hebt. Apple is de eerste fabrikant die een tablet met 128GB opslag aanbiedt, waardoor fabrikanten van Android-tablets voor een lastige keuze staan: De Nexus 10 wordt alleen met 16 en 32GB aangeboden, de Galaxy Note heeft maximaal 64GB, net als de Kindle Fire. Wel zijn de Android-tablets uitbreidbaar met geheugenkaartjes, maar die zul je dan wel zelf moeten kopen en ook daarvoor geldt een maximum capaciteit die wordt ondersteund.

Meer info: 128GB iPad met retinascherm (Apple Store)

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.