128GB iPad 4 nu verkrijgbaar in Apple Store

·

ipad 4 dossier plaatje
Apple is vandaag gestart met de verkoop van de 128GB iPad met retinascherm. De nieuwe iPad is eigenlijk niet meer dan een uitbreiding van de bestaande vierde generatie iPad-lijn, die sinds november 2012 verkrijgbaar is. De 128GB iPad 4 is verzendklaar binnen 1 tot 3 werkdagen en kan nog deze week voor €805 op je deurmat liggen.

Eind januari werd voor het eerst bekend dat er een iOS-apparaat met 128GB opslag aan zat te komen. Die informatie was te achterhalen uit iOS-code. Twee dagen later kondigde Apple de 128GB iPad aan.

De adviesprijzen zijn nu als volgt:

AanbiederModel iPad AirPrijs (euro's)Meer info
apple store klein logo16GB Wi-Fi479Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi569Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi659Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi749Bekijken
apple store klein logo16GB Wi-Fi + 4G599Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi + 4G689Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi + 4G779Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi + 4G869Bekijken

Apple lijkt zich met de 128GB iPad vooral te richten op professionals: mensen die grote hoeveelheden foto’s, video’s of naslagwerken met zich mee moeten dragen. Denk daarbij aan artsen, juristen en architecten. Ook ontwerpers, mensen die films willen bewerken op hun iPad, fotografen, modeontwerpers en wetenschappers. Of piloten, die hun electronic flightbag met kaarten en naslagwerken tegenwoordig op een iPad meenemen. Kortom: allerlei beroepen waarbij je flink wat grafisch materiaal of handboeken nodig hebt. Apple is de eerste fabrikant die een tablet met 128GB opslag aanbiedt, waardoor fabrikanten van Android-tablets voor een lastige keuze staan: De Nexus 10 wordt alleen met 16 en 32GB aangeboden, de Galaxy Note heeft maximaal 64GB, net als de Kindle Fire. Wel zijn de Android-tablets uitbreidbaar met geheugenkaartjes, maar die zul je dan wel zelf moeten kopen en ook daarvoor geldt een maximum capaciteit die wordt ondersteund.

Meer info: 128GB iPad met retinascherm (Apple Store)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

12 reacties

 1. door Mike van Hoenselaar

  Ben benieuwd of Apple mee blijft gaan in capaciteit tov hun cloudstrategie. Die zegt dat je juist steeds minder capaciteit nodig hebt op een device.

  Ik heb zelf niet meer genoeg aan 32Gb. De gaafste games komen met 2Gb aanzetten. Dan zit je iPad zo vol.

 2. door olga2000

  Mee eens… Ooit iPad2 met 32 GB genomen (bijna twee jaar geleden). Mijn iPhone is altijd met 16GB al geweest. Ik dacht de meeste foto’s/video’s op iPad bewaren/bewerken. En dat ging tot kort geleden goed. Nu moet ik steeds meer dingen verwijderen. Leuke spelletjes zijn HD en dus zwaar. Maar ook boeken, documenten etc.

  Mijn volgende iPad is 128 GB. Dat weet ik nu al. Ik hoop alleen dat iPad mini met 128 GB komt (en met retina). Hopelijk is die dan ook betaalbare.

 3. door Ivo

  wat een absurde prijzen (300euro alleen voor 112 gb geheugen extra :S). voor 800 euro haal je al bijna een Macbook air voor.

 4. door Kotter

  Shit ben net 3 week eigenaar van m’n eerste iPad 4, 64 GB. En ja ik weet ook wel dat het snel gaat.

 5. door Maarten

  16GB erbij voor €100 was altijd al belachelijk veel!! Ik weiger die Mac Tax te betalen. Is ook niet nodig bij normaal gebruik en vele cloud opties.

  Je kunt dat geld beter besteden aan een ander device, maar djati’s mijn mening.

 6. door Barend

  Origineel geplaatst door olga2000:

  Mijn volgende iPad is 128 GB. Dat weet ik nu al. Ik hoop alleen dat iPad mini met 128 GB komt (en met retina). Hopelijk is die dan ook betaalbare.

  Idd bij een mini gaat dat nog wel
  Vind dat ze met 16GB moeten stoppen en beginnen met 32 tot 128 (zullen ze denk ik niet doen maar ja)

 7. door Alex

  Hier slaan ze toch de plank mis, wat moet je tegenwoordig met 128gb? Tegenwoordig streamen we alles. En voor die enkeling die veel opslag nodig heeft is 128gb ook nog te weinig, Apple kan dan beter externe opslag mogelijk maken zoals het aansluiten van een externe hd of sdcard.

 8. door Barends

  Origineel geplaatst door Alex: Hier slaan ze toch de plank mis, wat moet je tegenwoordig met 128gb? Tegenwoordig streamen we alles. En voor die enkeling die veel opslag nodig heeft is 128gb ook nog te weinig, Apple kan dan beter externe opslag mogelijk maken zoals het aansluiten van een externe hd of sdcard.

  Ja, en daar zullen zeker geld mee verdienen.. Maar niet heus..

 9. door Coen

  Origineel geplaatst door Ivo
  wat een absurde prijzen (300euro alleen voor 112 gb geheugen extra :S). voor 800 euro haal je al bijna een Macbook air voor.

  Wel de beste €/GB verhouding ivm met de rest van de ipad lijn…
  Als ze nu de 16gb versie laten vallen

 10. door Ruud

  Snap nog steeds niet dat een iPad in de US ruim 200 euro goedkoper is als in Europa.

 11. @Ruud: 1-op-1 omrekenen is niet eerlijk, in de VS zit de salestax nog niet verwerkt in de prijs, in de EU zit de BTW er al bovenop. Dus die 200 euro verschil is in werkelijkheid waarschijnlijk minder dan 100 euro. Nog steeds teveel verschil, maar niet zo dramatisch als jij schetst.

 12. door Caspar

  € 935,- djeez, doe mij dan maar twee oudere iPads hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.