ReadSquare: artikelen van Google Reader, Twitter en Facebook in één applicatie

ReadSquare is een nieuwe iPad-app waarmee je artikelen van Google Reader, Twitter en Facebook kunt weergeven.

ReadSquareReadSquare (uit te spreken als Red Square) is een nieuwe nieuwsreader-applicatie voor de iPad, die je de mogelijkheid biedt om Twitter, Facebook en je rss-feeds uit Google Reader in één applicatie samen te voegen. Bij RedSquare ligt de nadruk nog meer op het sociale aspect: lezen wat jij en je vrienden interessant vinden, aldus de omschrijving van ontwikkelaar Larva Labs. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de populaire rss-reader Reeder die alleen artikelen van Google Reader ophaalt, synchroniseert ReadSquare dus ook met Twitter en Facebook.


Alle artikelen die je met Twitter, Facebook en Google Reader synchroniseert worden opgeslagen op de iPad, inclusief artikeltekst en afbeeldingen. Zo kun je ook zonder internetverbinding van de applicatie gebruikmaken, in de trein of bus bijvoorbeeld. Bij artikelen die afkomstig zijn van Twitter is het mogelijk om de originele tweet te bekijken en natuurlijk kun je artikelen ook via de micro-blogdienst met vrienden délen. Maar als je anderen liever via e-mail op de hoogte stelt van interessant nieuws, is dat ook mogelijk.

Binnen de applicatie, die zowel in portret- als landschapsweergave te gebruiken is, worden artikelen getoond door middel van plaatjes en (korte) samenvattingen, vergelijkbaar met de manier waarop Flipboard nieuws samenstelt. Het is daarnaast ook mogelijk om artikelen in een lijst weer te geven. Alle artikelen die je met de applicatie synchroniseert, krijgen een of meerdere tags toegewezen. Hiermee kan je eenvoudig naar gerelateerd nieuws zoeken, ongeacht of dit afkomstig is van Google Reader, Twitter of Facebook. Ook is het mogelijk om alle content van een specifieke bron te bekijken.

De applicatie is vandaag ter goedkeuring bij Apple ingediend en daardoor momenteel nog niet in de App Store verkrijgbaar. Naar verwachting zal de applicatie binnen 1-2 weken in de App Store verschijnen. Het is nog niet duidelijk of het een gratis of betaalde applicatie zal zijn. Ontwikkelaar LarvaLabs heeft op haar site een tweetal video’s gepubliceerd die een beter beeld geven van de applicatie.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.